Home » , » Πόσο πάει η μάσκα;

Πόσο πάει η μάσκα;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 23 Απριλίου 2020 | 7:01 μ.μ.

Είμαστε εν μέσω ετοιμασιών για τη (σταδιακή έστω) έξοδο από την καραντίνα και ο ΠΟΥ παρακινεί να φοράμε μάσκες για καιρό, ενώ οι αεροπορικές εταιρείες το δέχονται ως μέτρο. Η υπουργός Κεραμέως έκανε λόγο για μάσκες, όπως και ο Σωτήρης Τσιόδρας. Θα είναι το must, όπως λένε στα περιοδικά μόδας, αξεσουάρ των επόμενων μηνών.

Μάσκες προμηθευόμαστε από τα φαρμακεία κυρίως και τα αποθέματα (κυρίως των ειδικών για τέτοιες περιστάσεις που φορά κατά βάση το υγειονομικό προσωπικό) ήταν ελάχιστα, γι’ αυτό πολλοί έραβαν μάσκες μόνοι τους. Ως μέσο προφύλαξης έπρεπε να είναι προσιτό στον κόσμο, αλλά ο υπΑνάπτυξης (όπως γράφουν τον Άδωνη Γεωργάδη στα social media) δεν βλέπει πουθενά αισχροκέρδεια – αφήστε που με μεγάλη καθυστέρηση ανακοίνωσε χθες ότι ξεκινά η παραγωγή μασκών στην Ελλάδα, και μάλιστα στις 25 Απριλίου, και θα υπάρχει επάρκεια.

Όπως μας μεταφέρει ο τακτικός αναγνώστης μας Δημήτρης Πετροπουλάκης, αγόρασε από το φαρμακείο μάσκες αντί 1,70€ το τεμάχιο. Διαβάζοντας τον ισπανικό Τύπο, είδε προχθές, Τρίτη, ότι η κυβέρνηση έκανε δεκτή την εισήγηση από την αρμόδια επιτροπή τιμών φαρμάκων και ειδών υγείας και όρισε τη μέγιστη τιμή για τις μάσκες στα 0,96€, κι αυτό χωρίς να επηρεάζονται οι μηχανισμοί της αγοράς.

Υπάρχουν διαφορές με την Ισπανία, στο πώς πολιτεύεται η κυβέρνηση ίσως, αλλά και εδώ βρίσκει κανείς μάσκες πιο φθηνές, όπως είδα στο διαδίκτυο – το απόθεμα δεν γνωρίζω ούτε την ποιότητα και αν ανταποκρίνονται στην ανάγκη καθώς ο φαρμακοποιός γνωρίζει καλύτερα. Αλλά να τεθεί ένα όριο, ένα πλαφόν, ήταν εκτός κυβερνητικής πραγματικότητας;

Από το Newsletter της εφημερίδας "Documento" που υπογράφει ο Θανάσης Καραμπάτσος
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger