Home » , » Media: Οταν τρώνε -δημόσιο χρήμα- δεν μιλάνε

Media: Οταν τρώνε -δημόσιο χρήμα- δεν μιλάνε

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 24 Απριλίου 2020 | 9:08 μ.μ.

Του Σ. Λ.

Κάποια πολύ σοβαρά αναπάντητα ερωτήματα διατυπώνει με κείμενο του στο διαδίκτυο, ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας "Documento", Θανάσης Καραμπάτσος.

Τα τόσο ξεκάθαρα ερωτήματα, -που βασικά έχουν σχέση με διασπάθιση χρημάτων του αιματηρά φορολογούμενου λαού-, είναι δυνατόν από την κυβέρνηση των "αρίστων" να περνάνε στο ντούκου;

Και γιατί κανείς από όλους τους δημοσιολόγους που καλούν στις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές τους τα λαλίστατα κυβερνητικά στελέχη, δεν τους απευθύνουν τα παρακάτω ερωτήματα που θέτει ο συντάκτης του εντύπου που διευθύνει ο Κώστας Βαξεβάνης;
(Αυτό το ερώτημα μπορεί να θεωρηθεί και ρητορικό. Προς προβληματισμό είναι επίσης, αν η εργοδοσία της εφημερίδας του αρθρογράφου, ο οποίος διατυπώνει τις παρακάτω τοποθετήσεις, συμπεριλαμβανόταν στο συγκεκριμένο "φαγοπότι", -δαπάνες ελληνικού δημοσίου-, ο κ. Καραμπάτσος θα είχε τις ίδιες απορίες):

Πού πήγαν τα 11 εκατ. ευρώ για τη (δωρεάν κανονικά) διαφήμιση-ενημέρωση για το «Μένουμε σπίτι»; 

Με τη συνταγή ΚΕΛΛΠΝΟ, όπως είχε γράψει το Documento, το Μαξίμου αφού ακύρωσε απόφαση του κυβερνητικού εκπροσώπου Πέτσα για δωρεάν προβολή χρησιμοποίησε έναν ενδιάμεσο με σκοτεινό παρελθόν (πολλές οι καταγγελίες), τη διαφημιστική Initiative Media, και μοίρασε κρατικό χρήμα. 

Εκμεταλλευόμενοι την καταχνιά της πανδημίας και με το αιτιολογικό της «εκτάκτου ανάγκης» άφησαν τα πάντα στο σκοτάδι. 

Ποιος πήρε και πόσα, με ποια κριτήρια; 

Το Documento πήρε ένα τεράστιο μηδενικό (μας «αποζημίωσαν» που λέγαμε ότι πρέπει να είναι δωρεάν τα μηνύματα) χωρίς αιτιολογία και κάποια sites (όπως στην υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ) ταΐστηκαν για να γράφουν ύμνους στον Χαρδαλιά και τα χακί παρκά του. 
Κάποιοι λένε ότι τα πήραν συνολικά 500 ιστοσελίδες, εφημερίδες πανελλαδικές και τοπικές, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, και αντιστοιχεί σε μέσο όρο περίπου 20.000 ευρώ ανά μέσο! 

Με διαρροές και φήμες δεν υπάρχει δημοκρατία.

Διαφάνεια και λογοδοσία εδώ και τώρα, δημόσιο χρήμα διανεμήθηκε. Με ποια κριτήρια;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger