Home » , » Κουμπαριές

Κουμπαριές

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 1 Μαΐου 2020 | 12:21 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Ο κουμπάρος αγαπάει τον κουμπάρο περισσότερο από την κουμπάρα. Ιδιαίτερα, αν ο κουμπάρος τα παίρνει χοντρά από τον κουμπάρο. Και πως να μην είναι ευχαριστημένος και να μην κάνει ένα δωράκι από το κανάλι του.
20.000.000 είναι αυτά στο χέρι. Και πολύ περισσότερα τα όσα γλιτώνουν, αφού δεν πληρώνουν δόσεις εκατομμυρίων, κόβονται μισθοί και δικαιώματα των εργαζομένων.

Και με τον Παπαδόπουλο ευχαριστημένοι ήταν. Το 1% των παρακρατικών, των ρουφιάνων, των απατεώνων, των δημίων. Κι αν έλεγες πως δεν είσαι, έτρωγες ξύλο με την οκά, να μάθεις να είσαι.

Άλλη μια δημοσκόπηση αλά χούντα. Από το Μαρινάκη στο Μητσοτάκη με αγάπη. Έβαλαν και μερικά που ο κόσμος δεν είναι τόσο ευχαριστημένος έτσι για ξεκάρφωμα.

Γιατί δεν ρωτάνε το απλό: Θέλουν να ανοίξουν τα σχολεία τώρα; Πόσοι γονείς θα ρισκάρουν να στείλουν τα παιδιά τους; Θα το δούμε στην πράξη. Οι σύλλογοι γονέων είναι αντίθετοι σε συντριπτικό ποσοστό. Το ίδιο κι οι εκπαιδευτικοί.

Οι επιστήμονες στο εξωτερικό μας λένε μην κάνετε το έγκλημα να ανοίξετε τα σχολεία μόνο και μόνο για να κολλήσουν τα παιδιά. Αλλά ο δεξιός ψάλτης βρίζει τον ΠΟΥ, τους επιστήμονες και όσους τον αμφισβητούν.

Όμως ο ίδιος ήταν που ξεφτίλισε τον εαυτό του. Δεν θα πω για τη λαμογιά με τα 16.000.000 άχρηστα πειραματικά (!) εμβόλια, εκεί έφταιγε ο Αβραμόπουλος και κανονικά θα έπρεπε να πληρώσει τη ζημιά από την τσέπη του, αν όχι να πάει μέσα.
Αυτός αποφάσιζε και υπέγραψε.
Αλλά όταν λέει τη μια “μη φοράτε μάσκες” και την άλλη “φοράτε”, δεν έρχεται σε αντίθεση με τον ίδιο;

Είπαμε πως όταν έλεγε δεν χρειάζονται οι μάσκες, έλεγε κουταμάρες. Γιατί πολύ απλά δεν είχαν ακόμα εμπόρευμα οι φίλοι του Μητσοτάκη. Τώρα μέχρι να ξεπουλήσουν, θα είναι υποχρεωτικές ακόμα και οι πάνινες! Αν παρουσιαστεί έλλειψη δεν θα χρειάζονται! Είναι αυτό επιστήμη;
Ψέματα είναι, για να δικαιολογήσουν την αχρηστία τους.

Βγαίνει ο άλλος ο φασίστας και λέει από τη Δευτέρα θα εφαρμόσουμε το ΧΑΜ. Το χαμό θα εφαρμόσουν. Εμείς θα φοράμε μάσκες, κι όταν ο έρθει το μικρό στο σπίτι από το σχολείο, στο οποίο θα είναι σε μια αίθουσα με άλλα δεκαπέντε παιδάκια χωρίς μάσκες, θα τα πούμε.

Εκνευρίστηκε ο δεξιός ψάλτης. Να πιει ξίδι να του περάσει. Έχει αγωνία λέει. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να δεις αγωνία. Κανείς δεν θα στείλει τα παιδιά του να κολλήσουν. Κι αυτό θα το δουν.

Βγήκαν οι καθαρίστριες και κατήγγειλαν πως για ψίχουλα μπαίνουν σε μεγάλο κίνδυνο. Πολλές από αυτές έχουν χρόνια νοσήματα, κι αν κολλήσουν την έχουν βαμμένη. Χωρίς λεφτά, χωρίς ασφάλεια, χωρίς κανένα εργατικό δικαίωμα, θα βγάζουν καθημερινά το φίδι από την τρύπα.

Αλλά λεφτά ο Κούλης δίνει στα κανάλια. Για όσους εργάζονται πραγματικά, δεν δίνει τίποτα. Ζητά κι από πάνω!

Στο μεταξύ τους τρομάζει η Πρωτομαγιά. Τους τρομάζει η Ιστορία.

Σαν χτες 30 Απριλίου το μεγαλύτερο κάθαρμα όλων των εποχών, ο Αδόλφος Χίτλερ, τινάζει τα μυαλά του στον αέρα. Μαζί ψοφάνε και κάμποσοι άλλοι ναζί εγκληματίες. Στο διάολο!

Αλλά η απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι ο εφιάλτης τους. Γιατί όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες. Ακριβώς αυτούς τους αγώνες φοβούνται.

Βγαίνουνε τα ναζιστικά αποβράσματα και μιλάνε για συνωστισμό την Πρωτομαγιά. Την ίδια ώρα που βάζουν 15 παιδιά σε μια κλειστή αίθουσα χωρίς μάσκες! Μετά θα φταίει ο δάσκαλος ή το παιδί, όχι το αδίστακτο κτήνος ο Μητσοτάκης!

Μην ανησυχούν, θα βάλουμε μάσκες, θα τηρούμε αποστάσεις, αλλά θα κατέβουμε μαζικά να αγωνιστούμε για όσα μας έκλεψαν και μας κλέβουν. Ενάντια στα ψέματα που μας αραδιάζουν καθημερινά. Ενάντια στις ανθρωποθυσίες, τη χούντα. Θα ζητήσουμε πίσω τα κλεμμένα.

Δεν ξεχνάμε πως για να έχουμε αυτά που θέλει να καταργήσει ο εγκληματίας Μητσοτάκης και η συμμορία του, πέθαναν εργάτες, δολοφονήθηκαν.

Δεν θα αφήσουμε μια κλίκα μαφιόζων να μας κάνει ότι θέλει.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger