Home » , , » Μια ιστορία από παλιά με Αβραμόπουλο και Τσιόδρα

Μια ιστορία από παλιά με Αβραμόπουλο και Τσιόδρα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 28 Απριλίου 2020 | 5:46 μ.μ.

Από το πρωί σήμερα κάνει τον γύρω του διαδικτύου μια είδηση από το μακρινό ... 2009.

Ηταν μια εποχή κατά την οποία η θητεία του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Υγείας άφησε τα σημάδια της.

Μιλάμε για την περίοδος των "παχιών γελάδων", όπου το τι πάρτι γινόταν από τα "γατόνια", σε βάρος του φορολογούμενου λαού δεν λέγεται, ειδικά με τα λεφτά που προοριζόταν για την παροχή δημόσιας υγείας.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ακόμα και συντηρητικές, φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, αγανάκτησαν από τις απροκάλυπτες, προκλητικές λαμογιές που γινόταν και έκραξαν με πηχυαίους τίτλους τον Αβραμόπουλο, όπως βλέπουμε παρακάτω με το πρωτοσέλιδο της "Καθημερινής"


Η μεγάλη κομπίνα όμως έγινε το 2009 με την κρίση του Η1Ν1.
Τότε ο υπουργός Υγείας Αβραμόπουλος κατόπιν υποδείξεως όμως είπε, της επιστημονικής επιτροπής που είχε δίπλα του, με επικεφαλής τον λοιμωξιολόγο και παράλληλα εκπρόσωπο του υπουργείου -τότε για τον Η1Ν1, σήμερα για τον κορονοϊό- Σωτήρη Τσιόδρα είχε παραγγείλει 16.000.000 εμβόλια για τον H1N1..για μια χώρα πληθυσμού 10 εκατομμυρίων.

(Πάντα κουβαρντάς ήταν από όποια κυβερνητική θέση πέρασε ο Αβραμόπουλος. Σκορπούσε τα χρήματα του ελληνικού λαού σαν να προερχόταν από λεφτόδεντρα που κληρονόμησε από το περιβόλι του παππού του.
Ειδικά για την θητεία του σαν υπουργός Εθνικής Αμυνας έχουν γραφτεί πάρα πολλά.
Οπως όμως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν υπήρξε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα

Και δεν θα αναφέρουμε τώρα όσα έχουν δημοσιευτεί για τους στημένους διαγωνισμούς σχετικά με την προμήθεια εξοπλιστικών προμηθειών.


Για να μην ξεφύγουμε απ' το θέμα μας αρκούμαστε θα θυμίσουμε ότι μόνο για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας  (Μιλάμε για την δημιουργία της διαδικτυακής πύλης ΕΡΜΗΣ που σύμφωνα με το υπουργείο θα έχει στόχο την βελτίωση των στρατολογικών υπηρεσιών), δαπάνησε 2.600.000 ευρώ!!! Επαναλαμβάνουμε. Μιλάμε πάντα για χρήματα του αιματηρά φορολογούμενου ελληνικού λαού που τα χρησιμοποιούσε ασύδοτα όπως γούσταρε.

Οσο για τους παλιότερους ίσως να θυμούνται την εποχή που παρέδιδε το υπουργείο Υγείας στην Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και είχε πει το αμίμητο: «Δεν κλέψαμε». Τον είχαν πάρει τότε στο δούλεμα και οι αστικές φυλλάδες με αρθρογράφο της «Καθημερινής» να τον αποκαλεί «Ο Δημήτρης "δεν κλέψαμε" Αβραμόπουλος»).

Επιστρέφουμε τώρα σ' αυτό που γράφαμε προηγουμένως. Ο υπουργός υγείας τότε, με την σύμφωνη γνώμη Τσιόδρα και του επικεφαλής του ΕΟΦ και σημερινού  υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, συνεργάτη του Αβραμόπουλου στο υπουργείο τότε, παραγγέλνει μια τεράστια ποσότητα εμβολίων από την novartis για την γρίπη των χοίρων, «για να πάρει την μίζα του ο Αβραμόπουλος, όπως λέγετε», όπως είχε πει δημόσια στην τηλεόραση ο δημοσιογράφος Γιάννης Κανελάκης.
Να σημειώσουμε ότι η  Ελλάδα είχε πληρώσει 110 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει 16 εκατομμύρια εμβόλια από τη Novartis και τελικά να χρησιμοποιηθούν μόνο τα 3 εκατομμύρια εμβόλια

Περνάει καιρός και το σκάνδαλο αυτό εξαφανίζεται από την επικαιρότητα. Οταν ξαναέρχεται στην επιφάνεια η περίπτωση με την novartis, δημοσιεύεται πρωτοσέλιδα  στην συντηρητική εφημερίδα "Εστία" ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο που όμως κατά ένα "περίεργο" τρόπο το τρώει το σκοτάδι και δεν έχει καμιά συνέχεια.

Σ' αυτό αναφέρεται ότι εντοπίστηκε "μυστικός λογαριασμός πρώην υπουργού", σε Ελβετική τράπεζα, στον οποίον "κατέληξαν χρήματα από τον τροφοδότη λογαριασμός της Novartis".

Είχε γίνει ένας μεγάλο σούσουρο τότε στα δημοσιογραφικά γραφεία. Οι πάντες κατονόμαζαν τον πρώην υπουργό, αλλά κάποια "μυστηριώδη" παρέμβαση υπήρξε και έπεσε σφουγγάρι στην υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν μπορεί να χρεώσουμε καμιά εμπλοκή στο σκάνδαλο τότε στον Σωτήρη Τσιόδρα και στον σημερινό υφυπουργό υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη που πλαισίωναν τότε το επιτελείο του πρώην υπουργού υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Κλείνοντας να θυμίσουμε ότι η μοναδική εκκρεμότητα που υπάρχει σήμερα για τον Αβραμόπουλο, είναι η κατάθεση που έχει κάνει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην Προανακριτική Επιτροπή και αφορούν τους τραπεζικούς λογαριασμούς που εμπλέκεται ο τέως Επίτροπος και πρώην υπουργός Υγείας της ΝΔ, Δ. Αβραμόπουλο.

Πληροφοριακά προσθέτουμε ότι ο Γ. Αγγελής φέρεται να κατέθεσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από το FBI, υπήρχε ροή χρήματος από τροφοδότη λογαριασμό στην Ελβετία σε λογαριασμό του γιου Αβραμόπουλου που σπουδάζει στην Αμερική.
Το σπίτι που μένει ο του γιος του πολιτικού στις ΗΠΑ είναι ενοικιαζόμενο και σύμφωνα πάντα με τον Αγγελή "Δεν ξέρουμε πόσα έρχονται κάθε μήνα από λογαριασμό στην Ελβετία. Ξέρουμε πως ο λογαριασμός στην Αμερική έχει 30.000. Δεν ξέραμε αν είναι δολάρια ή ευρώ".
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger