Home » , , » Η ύφεση έχει σχέση με το πλιάτσικο, όχι με τον τουρισμό

Η ύφεση έχει σχέση με το πλιάτσικο, όχι με τον τουρισμό

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 5 Μαΐου 2020 | 1:09 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Είπαμε από το Μάρτη πως η καραντίνα θα ήταν ως το Μάη. Δώσαμε μάλιστα και συγκεκριμένη ημερομηνία (4 Μαΐου) δηλαδή μετά την απεργία της Πρωτομαγιάς και το Σαββατοκύριακο. Πετύχαμε στις προβλέψεις μας 100%. Είπαμε γιατί. Τοκογλύφοι βιάζονται να πάρουν τα σπίτια μας.
Στο μεταξύ η συμμορία του Μητσοτάκη έφαγε τον αγλέουρα, πέρασε αυτά που ήθελε να περάσει (εκτός του πλιάτσικου των Σκοιλ Ελικικού) και τώρα θέλει να ξεκοκαλίσει τον παρά από τους τουρίστες.

Λέμε πως το αργότερο μέχρι 1 Ιουλίου θα καλούν τουρίστες να έρθουν να κολλήσουν και μας κολλήσουν Κορονοϊό δίπλα στην ακρογιαλιά κάτω από τον καυτό ήλιο. Στη Δύση δεν έκλεισαν εγκαίρως τα εργοστάσια και θρήνησαν χιλιάδες νεκρούς. Εδώ η βιομηχανία είναι ο τουρισμός. Ο τουρίστας με καραντίνα δεν έρχεται, φοβάται. Γι αυτό τέρμα τα κρούσματα!
Δεν θα υπάρχουν; Θα υπάρχουν, αλλά δεν θα αναγνωρίζονται. Δηλαδή θα πεθαίνει κάποιος από ιό, ενώ έχει υποκείμενο νόσημα; Πήγε από καρδιά, ζάχαρο, γρίπη κλπ. Για να αισθανθεί ασφαλής ο ξένος, να έρθει να ακουμπήσει το παραδάκι.

Γιατί θα έχουμε ύφεση τουλάχιστο 5%. Όμως αυτό που δεν λένε, είναι πως ύφεση είχαμε τα προηγούμενα χρόνια όταν έρχονταν πολύ περισσότεροι τουρίστες από όσους περιμένουν φέτος και πιο νωρίς. Η ύφεση έχει σχέση με το πλιάτσικο, όχι με τον τουρισμό. Πόσα πήραν οι τοκογλύφοι, πόσα άρπαξαν τα λαμόγια: Αυτός είναι ο κυριότερος συντελεστής.

Καθίσαμε μέσα ενάμιση περίπου μήνα. Αν ήταν να είχαμε ανάπτυξη, δεν θα είχαμε ύφεση 6-10%. Γιατί δεν σταμάτησαν τα πάντα αυτές τις μέρες. Τα σούπερ μάρκετ πχ είχαν πολύ δουλειά.
Επιπλέον τα καλοκαίρια πριν τα Μνημόνια, που οι περισσότεροι πήγαιναν διακοπές, είχαμε ανάπτυξη με κλειστά την πλειοψηφία των καταστημάτων.

Ακόμα και μέσα από τα σπίτια μας στην καραντίνα ξοδεύαμε χρήματα, ίσως όχι τόσα όσα, αν ήμασταν έξω, πάντως ξοδεύαμε. Όσοι είχαν. Γιατί εκείνοι που έχουν 200 ευρώ το μήνα δεν θα ξοδέψουν 8.000 όπως τα χρυσά βαφτιστήρια του Μητσοτάκη.

Όλη η προσπάθεια της ΝΔ λοιπόν ήταν να κρύψει το πλιάτσικο, τη λεηλασία, την κλοπή. Και να φέρει νέο Μνημόνιο. Άλλοθι ήθελε για απολύσεις, αντεργατικά μέτρα, μειώσεις μισθών, χατίρια στα αφεντικά κλπ. Κι ο ιός της ήρθε πάνω στην ώρα. Ευκαιρία, λουκούμι.
Το πόσο σκοτίστηκε για την υγεία μας φαίνεται από το έγκλημα που κάνει ανοίγοντας τα Σχολεία. Για ένα μήνα ίσα – ίσα για να κολλήσουν από τα μικρά και οι συνταξιούχοι, γιατί όπως έλεγε ο Επίτιμος Βρικόλακας “ζούμε πολύ”!

“Κολλήστε τον Κορονοϊό σας στην Ελλάδα”. Οι πρώτοι 500 τουρίστες θα έχουν διαμονή στις ΜΕΘ οι άλλοι θα πεθάνουν δίπλα στο κύμα. Θα νιώσουμε σαν τον Αθανάσιο Διάκο. Θα μας σουβλίζει ο Μητσοτάκης, κι εμείς θα λέμε “Για δες καιρό που διάλεξα ιό για να κολλήσω, μες το κατακαλόκαιρο προτού να κολυμπήσω”. Και να πάω με το μανούλι από την Ιταλία που κάθισε με τον άντρα της στο σπίτι δυο μήνες και τώρα ψάχνει απεγνωσμένα γκόμενους.

Άμα δεν κάνεις τεστ, δεν έχεις κρούσματα. Το κόλπο το μάθαμε από τη στρουθοκάμηλο, η οποία χώνει το κεφάλι της στην άμμο για να μη βλέπει τον κίνδυνο. Οι άλλες, που δεν γίνονται το γεύμα ενός αρπακτικού, το βάζουν στα πόδια.

Θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία; Αναρωτιούνται ξένα ΜΜΕ; Αμφιβάλλετε; Εδώ άνοιξαν τα σχολεία, δεν θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία, ώστε να ανοίξουν τα πορτοφόλια οι τουρίστες;

Και αν βρεθεί κάνα πλοίο Αμερικανικό με άρρωστα ναυτάκια, να το δεχτούν κι αυτό. Δεν πειράζει, αν έχουν ιό. Και παλιότερα AIDS μετέδιδαν, κι ακόμα πιο παλιά σύφιλη. Άμα πληρώνει ο άλλος...

Θα κάνει κι ο Πελετίδης το Καρναβάλι στην Πάτρα. Μη ανησυχείτε. Όπως δεν κόλλησαν την προηγούμενη φορά, έτσι δεν θα κολλήσουν και τώρα. Αφού όλοι με μάσκες θα είναι. Αλλά ελπίζω όχι με τις ίδιες στολές. Κάτι πιο καλοκαιρινό παιδιά, γιατί με καύσωνα να είσαι βαριά ντυμένος είναι επικίνδυνο.

Θα το κάνει όπως στο Ρίο της Βραζιλίας. Με μαγιό! Εμείς έχουμε και Ρίο και Αντίρριο, οπότε καλύτερα το καλοκαίρι. Και το Δεκαπενταύγουστο γιορτάζουμε Πάσχα αλλά και Χριστούγεννα μαζί.

Ελπίζω να περάσει γρήγορα η Χούντα του Μητσοτάκη, αλλιώς γιορτάστε από τώρα όσοι μπορείτε, ό,τι γουστάρετε. Έρχεται Μνημόνιο, όλο Μεγάλη Σαρακοστή θα 'χουμε από δω και στο εξής...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger