Home » , » Αγχώδης διαταραχή διαρκείας της ΔΕΣΚ (ΠΑΜΕ) στο ΕΚΠ

Αγχώδης διαταραχή διαρκείας της ΔΕΣΚ (ΠΑΜΕ) στο ΕΚΠ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 | 5:21 μ.μ.

Από την "Ταξική Εργατική Συσπείρωση", λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Οι "φίλοι" μας της ΔΕΣΚ (ΠΑΜΕ) στο ΕΚΠ πρέπει το τελευταίο χρονικό διάστημα να βρίσκονται σε μόνιμο εκνευρισμό ο οποίος τους οδηγεί σε διαδοχικά ατοπήματα στην προσπάθεια που καταβάλουν να παρουσιάσουν το άσπρο - μαύρο.

Τι συμβαίνει και η εξαφανισμένη για πολλά χρόνια ΔΕΣΚ (ΠΑΜΕ) ΕΚΠ βγάζει την μια ανακοίνωση μετά την άλλη;

Δύο πράγματα συνετέλεσαν στην επανεμφάνισή της.

1) Έχει απολέσει την πλειοψηφία που διέθετε με δεκανίκι την ΔΑΚΕ επί σειρά ετών έχοντας συμπτύξει μια συμμαχία μαζί της εξασφαλίζοντας σε όλες τις περιπτώσεις την συγκατάθεσή της στην μετατροπή του ΕΚΠ σε μηχανισμό έκδοσης ψηφισμάτων - ανακοινώσεων - Δελτίων Τύπου.
Σε ανταπόδοση η ΔΕΣΚ έφθασε στο σημείο σε προηγούμενο συνέδριο να στηρίξει στην εκλογή στην Εφορευτική Επιτροπή του εκπροσώπου της ΔΑΚΕ έχοντας και οι δυο κοινό μέτωπο να αποκλείσουν την "Ταξική Εργατική Συσπείρωση"!!!

Αυτό το κακοστημένο σκηνικό της ανίερης αυτής συμμαχίας ΠΑΜΕ - ΔΑΚΕ είχαμε την ευκαιρία να το καταγγείλουμε πολλές φορές αλλά της ΔΕΣΚ τα αυτιά δεν ίδρωναν.... 
Προφανώς η απώλεια της άτυπης πλην όμως ουσιαστικής συμπόρευσης ΠΑΜΕ - ΔΑΚΕ δεν υφίσταται με το νέο Δ.Σ και τους συσχετισμούς σε αυτό και η αδυναμία να χρησιμοποιούν στο διηνεκές το ΕΚΠ σαν μηχανισμό παραγωγής ανακοινώσεων στο πλαίσιο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ τους προκαλεί εκνευρισμό και αναταραχή.....

2) Είναι πλέον πασιφανές ότι η πρωτοβουλία, έστω και τραγικά καθυστερημένη, να αναδειχθεί μέσω του ΕΚΠ το καταστροφικό - αντιδραστικό σχέδιο Cosco - κυβέρνησης στον Πειραιά και στο λιμάνι και η δραστηριοποίηση με ένα αγωνιστικό πλαίσιο πολύμορφων κινητοποιήσεων από αυτό, είναι ο δεύτερος λόγος που η ΔΕΣΚ βρίσκεται στα κάγκελα και κλιμακώνει τις ενέργειές της με σκοπό το ΕΚΠ να παραμείνει σε αφασία, αδράνεια και μόνιμο παροπλισμό!!!

Η λογική είναι μία και σαφής: Αφού εμείς δεν το ελέγχουμε θα το οδηγήσουμε σε παραλυσία!!!
Εξ άλλου κάνει σαφές ότι σε καμιά περίπτωση, για κανένα πρόβλημα (και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, ακόμη και στην περίπτωση που υπάρχει πλειοψηφία ή και ομοφωνία) δεν θα βγει ποτέ υπό την αιγίδα του ΕΚΠ καμιά κοινή δράση που αμφισβητεί το δόγμα της πολιτικής και ιδεολογικής περιχαράκωσης ή θέτει κατά οποιοδήποτε τρόπο υπό αμφισβήτηση την απόλυτη ηγεμονία τους.

Στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση πλασάρουν καθημερινά το ψευδεπίγραφο ιδεολόγημα ότι μόνο το ΠΑΜΕ παλεύει για τα εργασιακά προβλήματα με συνέπεια και κατ' επέκταση η συνεργασία μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα με άλλες δυνάμεις και η κοινή δράση απαγορεύονται αυστηρά μη τυχόν και μολυνθούν οι δικές τους δυνάμεις από τον "ιό του οπορτουνισμού"!!!!

Με αυτή την ultra "επαναστατική - ταξική" γραμμή ο δρόμος οδηγεί στην απομόνωση, την περιχαράκωση και βέβαια η ζωή αποδείχνει με τον πιο τρανταχτό τρόπο το αδιέξοδό της, αφού οι συσχετισμοί από την "σωστή" γραμμή που υποτίθεται "δικαιώνεται" καθημερινά ενισχύονται οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, η επίθεση κυβέρνησης κεφαλαίου κλιμακώνεται, η συσπείρωση και η συμμετοχή στα συνδικάτα, στους αγώνες μειώνεται, η ήττα διαδέχεται η μία την άλλη, η εργατική τάξη δεινοπαθεί από την επίθεση της αστικής τάξης και των πολιτικών της εκπροσώπων, παρ' όλα αυτά όμως το ΠΑΜΕ πανηγυρίζει, θριαμβολογεί για την δικαίωση της γραμμής και της πολιτικής του.

Η ομάδα του ΠΑΜΕ στο Δ.Σ του ΕΚΠ επινοεί, κατασκευάζει ψευδή μυθεύματα και φαντάσματα έχοντας ως κύριο αντίπαλο - εχθρό την ΤΕΣ, αποκρύπτοντας όμως την αλήθεια ότι όποιες αγωνιστικές αποφάσεις έχουν παρθεί όλα τα τελευταία χρόνια στο ΕΚΠ σε πανεργατικές απεργίες και όχι μόνο, η μόνη δύναμη που τις στήριξε ήταν η ΤΕΣ, η οποία δεν υπάρχει αγώνας σε πανελλαδικό, τοπικό επίπεδο που να μην δήλωσε την μαχητική συμμετοχή και αλληλεγγύη της και αυτό αφορά όλες τις κινητοποιήσεις που οργάνωσαν στα συνδικάτα ακόμα και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Με τον τρόπο αυτό γίνονται φαιδροί και καταγέλαστοι στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να τσουβαλιάσουν την ΤΕΣ με τις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η αναπαραγωγή γκεμπελίστικων πρακτικών στην αντιπαράθεση στο εσωτερικό του αγωνιστικού - ταξικού κινήματος στα συνδικάτα φανερώνει την ένδεια επιχειρημάτων και τα γεγονότα δυστυχώς υπάρχουν και δείχνουν ότι ο δρόμος του ψεύδους δεν θα τους δικαιώσει ούτε αυτή την φορά. 

Κλείνοντας επισημαίνουμε για άλλη μια φορά την σιωπή και την αδράνεια των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στις δεκάδες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες μας να αναδειχθεί το καταστροφικό έργο που συντελείται στο λιμάνι με το Master Plan Cosco - κυβέρνησης (προηγούμενα ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ)) και για το οποίο το μόνο που αναδείξαν τα 4 τελευταία χρόνια ήταν τα εργατικά προβλήματα στις προβλήτες 2-3, προφανώς όλοι οι άλλοι σχεδιασμοί της κινέζικης Cosco ήταν συμβατοί με τα επιχειρηματικά σχέδια του μονοπωλίου, ακόμη και το περιβαλλοντικό έγκλημα στην Πειραϊκή που πολύ όψιμα ανακάλυψαν.

Τον Νοέμβρη σε σύσκεψη 3 Σωματείων τους με περίσσιο θράσος έκαναν λόγο για την θέα που χάνεται για τους κατοίκους της περιοχής...., σε ότι αφορά τα υπόλοιπα: ξενοδοχεία, Mall, Car terminal, Logistics Center, τα προβλήματα των εργαζομένων σε ΟΛΠ - Cosco, ακόμη και το ναυπηγείο τα έχουν κάνει γαργάρα...

Με όλα τα παραπάνω δεδομένα, εξηγείται η λυσσαλέα αντίδρασή τους για την αγωνιστική ανάμειξη του ΕΚΠ κατά των σχεδίων της Cosco και οι προσπάθειές τους να υπονομεύσουν και να οδηγήσουν σε ναυάγιο οποιαδήποτε αγωνιστική παρέμβαση για να ματαιωθούν τα τερατώδη σχέδια των κινέζων.

Πειραιάς 3/6/2020

"Ταξική Εργατική Συσπείρωση"

Υ.Γ.: Για την αγωνία που έχουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σχετικά με την πραγματοποίηση της Συνέλευσης του ΕΚΠ θα δώσουμε γραπτώς την απάντησή μας τις επόμενες μέρες.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

4 Ιουνίου 2020 στις 9:41 μ.μ.

Την άποψη του Πάμε θα την βάλετε ;

4 Ιουνίου 2020 στις 10:07 μ.μ.

Κόκκινος. Αν μας την στείλει φυσικά και θα την αναρτήσουμε

5 Ιουνίου 2020 στις 7:13 π.μ.

Πρόκειται για τον ισόβιο πρόεδρο της Ένωσης που βγαίνει με εκείνο το εκλογικό σύστημα που επέβαλαν οι εφοπλιστές.Τωρα στο Ανταρσία βρήκε το φώς

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger