Home » , , » "Ούτε στα ξερονήσια, ούτε στις φυλακές, ποτέ τους δεν λυγίσανε οι κομμουνιστές",

"Ούτε στα ξερονήσια, ούτε στις φυλακές, ποτέ τους δεν λυγίσανε οι κομμουνιστές",

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 | 6:29 μ.μ.

Ενα απ' τα πιο ωραία συνθήματά μας, ακούστηκε από τα στόματα εκατοντάδων ατόμων όταν οι 9 συλληφθέντες από την πορεία της Πέμπτης 9/7, αφήνονται ελεύθεροι μετά την απολογία τους.

Το σύνθημα: "Ούτε στα ξερονήσια, ούτε στις φυλακές, ποτέ τους δεν λυγίσανε οι κομμουνιστές", δόνησε της ατμόσφαιρα, όταν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν ανάμεσα σε πλήθος από αλληλέγγυους/ες που είχαν κάνει μια μεγαλειώδη συγκέντρωση αναμένοντας την απόφαση του ανακριτή.

Οπως έχουμε γράψει  δεν είναι απλώς ότι οι βαρύτατες κατηγορίες που χρεώνουν οι μπάτσοι στους κατηγορουμένους -(απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, εκρήξεις κ.λπ.)- είναι κατασκευασμένες και πιστεύουμε ότι δεν θα μπορέσουν να σταθούν σε μια δικαστική ακροαματική διαδικασία. Είναι και το γεγονός ότι οι μπάτσοι βασάνισαν και κάποια παιδιά μετά την σύλληψή τους.

Φυσικά οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν όλες τις "πέτσινες" κατηγορίες με τις οποίες βαρύνονται. Στους έξι απ' αυτούς επεβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους μία φορά το μήνα, ενώ η πάλη μέχρι την πλήρη αθώωση όλων των κατηγορουμένων, θα συνεχιστεί.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger