Home » , » Ενα αιώνα πίσω μας γυρνάει ο δεξιός αλητάμπουρας, δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ενα αιώνα πίσω μας γυρνάει ο δεξιός αλητάμπουρας, δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Από giorgis , Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 | 11:41 μ.μ.

Του Γιώργη Γιαννακέλλη

Σύμφωνα με την ιστοριογραφία, η πρώτη φορά που απαιτήθηκε από τους φτωχούς εργάτες να αυτοεξευτελιστούν για να βρουν δουλειά και να αποκτήσουν ένα πιάτο φαγητό, ήταν επί εποχής του "εθνάρχη" Βενιζέλου. Τότε έπρεπε να υπογράψουν μια "υπεύθυνη δήλωση", ότι δεν θα συμμετέχουν σε εργατικά σωματεία και σε απεργίες.

Ενα αιώνα μετά, και με κυβέρνηση "κανονικότητας", αυτές οι υπεύθυνες δηλώσεις που καταρρακώνουν κάθε ίχνος ανθρώπινης αξιοπρέπειας, επανέρχονται αυτή την φορά με πρωτοβουλία του δεξιού δημάρχου Θεσσαλονίκης  Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Ο δήμαρχος θέτει ως προϋπόθεση για να συμμετέχουν οι μαθητές των δημοτικών σχολίων σε  ένα πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης ότι οι γονείς κάθε παιδιού να υπογράφει υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρει ότι επιθυμεί το παιδί του "να λαμβάνει πρωινό κολατσιό λόγω ότι δεν έχω την δυνατότητα να παρέχω πρωινό κολατσιό στο παιδί μου"!!!

Αντιλαμβάνεσαι τι κάνει αυτός ο τσόγλανος; Εμφυσάει στις παιδικές ψυχούλες την αντίληψη ότι οι γονείς τους δεν έχουν την δυνατότητα να τα μεγαλώσουν -ξεχνώντας ο αλήτης ότι και αυτό το πρόγραμμα γίνεται με τα χρήματα των δημοτών- και έτσι αναλαμβάνει ο "καλός" δήμος να αναπληρώσει την αδυναμία των γονέων τους. Ταυτόχρονα υποχρεώνει τους ανθρώπους της τάξης μας να παρουσιαστούν ικέτες και να δηλώσουν την φτώχεια τους.

Ξεφύγαμε από τον αποδεκτό κόσμιο τρόπο αλλά δεν είναι δυνατόν να σχολιαστεί διαφορετικά η συγκεκριμένη ενέργεια του δεξιού αλητάμπουρα.  

Υ. Γ: Προφανώς αναλαμβάνουμε τις ενδεχόμενες συνέπειες για τις απόψεις που εκφράζουμε.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger