Home » , , » Κώστας Παπαδάκης για την δίκη της Χ.Α: "Δεν έχω την αυταπάτη ότι μια δικαστικά απόφαση θα λύσει το πρόβλημα του φασισμού"

Κώστας Παπαδάκης για την δίκη της Χ.Α: "Δεν έχω την αυταπάτη ότι μια δικαστικά απόφαση θα λύσει το πρόβλημα του φασισμού"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 | 3:42 π.μ.

Του Κώστα Παπαδάκη - Documento

Η δίκη διεξήχθη χωρίς τις προδιαγραφές που απαιτούνταν για μια δική τέτοιας ιστορικής και πολιτικής βαρύτητας, διότι ήταν απαράδεκτο να διεξάγεται στον Κορυδαλλό, να μην έχουν αποδεσμευτεί οι δικαστές από τις υπόλοιπες δίκες ώστε να μπορούν να τη διεξάγουν καθημερινά, να μην υπάρχουν υποδομές, προτζέκτορες κΛπ., να μην υπάρχει φωνοληπτική τήρηση πρακτικών ούτε δημοσιότητα και ραδιοτηλεοπτική κάλυψη και καθημερινή παρουσία των ΜΜΕ. 

Αυτά όλα ήταν οι αρνητικοί παράγοντες που θα μπορούσαν να είχαν υποβαθμίσει τη δίκη αν δεν τη συντηρούσε ψηλά ο παράγοντας του αντιφασιστικού κινήματος που με συνεχείς κινητοποιήσεις και εγρήγορση πάνω στα ζητήματα αυτά διατήρησε την επικαιρότητά της και κατάφερε να την αποδεσμεύσει από τον Κορυδαλλό και ειδικά την τελευταία διετία να επιταχύνει κατά πολύ την πρόοδο της διεξαγωγής ώστε να τελειώσει σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Στην περίπτωση κατά την οποία έχουμε αθωωτική απόφαση θα σημαίνει ένα μήνυμα κρατικής ασυλίας, ανοχής και ατιμωρησίας στη φασιστική εγκληματική βία.

Στην περίπτωση που έχουμε θετική κρίση ότι η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση και στη συνέχεια καταδίκες μελών και στελεχών της θα είναι μια σπουδαία κατάκτησα του αντιφασιστικού κινήματος.

Δώσαμε έναν αγώνα αρκετά άνισο· ήμασταν δέκα συνήγοροι πολιτικής αγωγής που αγόρευσαν απέναντι σε 45 συνηγόρους (αρχικοί είχαν δηλωθεί πάνω από 100) υπεράσπισης. Η συμμετοχή μας ήταν εθελοντική και από κει και πέρα προσβλέπουμε με συγκρατημένη αισιοδοξία στις 7 Οκτωβρίου.

Ο κόσμος συνειδητοποίησε ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση της οποίας ο στενός πυρήνας είναι διαποτισμένος από τη ναζιστική ιδεολογία και πρακτική. Για τον λόγο αυτό εξέφρασε και την αποδοκιμασία του πολιτικά στις τελευταίες εκλογές όταν με θεαματικό τρόπο την έστειλε εκτός Βουλής.

Εργο του λαού είναι να πολεμήσει τον φασισμό στον δρόμο, στην κοινωνία, να αντιμετωπίσει τον φασισμό. Ούτε έχω την αυταπάτη ότι μια δικαστικά απόφαση θα λύσει το πρόβλημα του φασισμού πολιτικά. Δεν είναι έργο των δικαστηρίων να επιτρέπουν και να απαγορεύουν\ ιδεολογίες. Εργο των δικαστηρίων είναι να προστατεύουν από τις εγκληματικές πράξεις και δεν ζητάμε τίποτε παραπάνω. Η ΧΑ έχει πολιτικοποιήσει τη δίκη προσπαθώντας να διαφύγει σε μια υπερασπιστικά αφήγηση η οποία αντιπαρέρχεται τις αξιόποινες πράξεις κα ρίχνει προπέτασμα καπνού ότι κινδύνευσε το κατεστημένο από αυτή και γι' αυτό τη διώκει.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger