Home » , » Η πολλή αριστεία θέλει άριστα στημένες επισκέψεις!

Η πολλή αριστεία θέλει άριστα στημένες επισκέψεις!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 | 5:49 μ.μ.

Είναι γνωστή η αντίληψη που επικρατεί στους καθεστωτικούς δημοσιογράφους: "Αν δεν μας αρέσει η πραγματικότητα, είναι κακό για την πραγματικότητα. Την κάνουμε να μας αρέσει".

Σε μια παραλλαγή αυτής της "λογικής" και για να προσεγγίσουμε την κυβερνητική τακτική, θα μπορούσαμε να πούμε "Η πολλή αριστεία, θέλει άριστα στημένες επισκέψεις"!

Γράφουμε τα παραπάνω με αφορμή ηλεκτρονικό μήνυμα που μας έστειλε αναγνώστης μας αναφερόμενος στο σόου που στήθηκε με την πρόσφατη επίσκεψη της Κεραμέως στην Κόρινθο και στα πανομοιότυπα ρεπορτάζ που υπήρξαν σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, τα οποία συνοδευόταν από "κατασκευασμένες", για την περίσταση φωτογραφίες, όπως μας αναφέρει ο επιστολογράφος μας.

Ολη αυτή η επικοινωνιακή κυβερνητική τακτική συνοψίζεται στην δήλωση της υπουργού Παιδείας: «Διασφαλίζουμε στην φετινή δύσκολη χρονιά 2 αγαθά, την εκπαίδευση γιατί τα παιδιά μας πρέπει να είναι στα σχολεία αλλά και την υγεία τηρώντας στο ακέραιο τις οδηγίες των ειδικών και ενισχύοντας τις μονάδες με ότι είναι απαραίτητο». 

Φυσικά αυτή η κακόγουστη σκηνοθεσία δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη από τους εκπαιδευτικούς της Κορινθίας, αφού προσβάλλει την λογική τους. (Το ότι μια σειρά αυτοδιοικητικοί "άρχοντες", καθώς και κρατικού υπάλληλοι παίρνουν μέρος σ' αυτές τις επικοινωνιακές φιέστες που στήνει το υπουργείο Παιδείας, σε ένα βαθμό είναι και αναμενόμενο. Προβλέψιμο είναι ότι και τα ΜΜΕ θα σερβίρουν αυτολεξεί, τα σχετικά "ρεπορτάζ" που κατασκευάζουν "αρμόδιοι"). 

Το ποια όμως είναι η πραγματικότητα μας το λέει η ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα  η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Α΄ΕΛΜΕ Κορινθίας.  

Την Παρασκευή 25/9 η Υπουργός Παιδείας Ν.Κεραμέως επισκέφτηκε σχολικές μονάδες της Κορίνθου όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Δήμαρχο Κορινθίων, με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, με τους διευθυντές των συγκεκριμένων σχολείων κ.ά. Η τοπική ΕΛΜΕ ουδέποτε ενημερώθηκε για την επίσκεψη της Υπουργού, γεγονός βέβαια που δεν μας προκαλεί κατάπληξη, καθώς έχουμε εμπεδώσει την απαξίωση που δείχνει από τη μεριά της προς τα συλλογικά όργανα του κλάδου μας.

Στη συνάντηση αυτή, σχεδόν από όλους παρουσιάστηκε μια εικόνα λίγο-πολύ ειδυλλιακή, όπου στα σχολεία μας «…έχουν καλυφτεί για πρώτη φορά όλα τα κενά…» (!), «…διασφαλίζονται απολύτως τόσο η υγεία όσο και η εκπαίδευση…» σύμφωνα με τους άξονες της πολιτικής της κυβέρνησης και την «αμέριστη συμπαράσταση» (!!) του Υπουργείου. Όλα μέλι-γάλα λοιπόν, μέχρι και ότι είμαστε πανέτοιμοι για τηλε-εκπαίδευση μέσα από την τάξη ακούστηκε, όμως όλοι ξέρουμε ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική και ότι η αλήθεια βρίσκεται σε αυτά που δεν ειπώθηκαν σε αυτήν τη συνάντηση.

Δεν ακούσαμε τίποτα για τα 25άρια τμήματα, για τα παιδιά που συνωστίζονται σε μικρές αίθουσες εν μέσω πανδημίας, κατά παρέκκλιση κάθε επιστημονικής λογικής.
Για τις δεκάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών στην Κορινθία ακόμα και μετά την β' φάση των προσλήψεων αναπληρωτών, για τους διορισμούς που δεν γίνονται, για το αίσχος των 3μηνων προσλήψεων αναπληρωτών.
Για τις -λιγότερες από πέρσι- καθαρίστριες και μάλιστα με 3ωρη απασχόληση.

Για την απουσία εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού στα σχολεία, για την άρνηση της πολιτείας να προχωρήσει σε μαζικά δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες.
Για τον τραγέλαφο με τις μάσκες - αερόστατα στις οποίες εξαντλήθηκε η κυβερνητική ευθύνη απέναντι στη σχολική κοινότητα.

Για τα χρονίζοντα κτιριακά προβλήματα: τα λυόμενα (όπως το Γυμνάσιο-ΛΤ Λεχαίου ή το ΕΠΑΛ Λουτρακίου ή το Γυμ/ΓΕΛ Αγ.Θεοδώρων κ.ά.), οι οροφές με τις προβληματικές μονώσεις (Βραχάτι), οι μικρές αίθουσες (2ο ΓΕΛ), το ασφυκτικά μικρό προαύλιο (3ο ΓΕΛ - 4ο Γυμνάσιο), το νοικιασμένο ή/και ακατάλληλο κτίριο (Μουσικό, 1ο ΕΠΑΛ Κορίνθου), ακόμη και σε νέα κτήρια οι κατασκευαστικές κακοτεχνίες (ΓΕΛ Λουτρακίου), και πολλά άλλα ων ουκ έστιν αριθμός. Αυτά ίσως τα «ασήμαντα θεματάκια» να συζητηθούν …μια άλλη φορά.

Μέχρι τότε, οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί θα δηλώνουμε παρόντες στη μάχη για τη μόρφωση και την υγεία του λαού. Ξέρουμε ότι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα θετικό από την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και οποιασδήποτε άλλης που υποτάσσει την Υγεία και την Παιδεία στα κέρδη των λίγων. Δεν τους εμπιστευόμαστε, είναι επικίνδυνοι! Η απάντησή μας θα δοθεί με τη συσπείρωσή μας, τα σωματεία μας και τους αγώνες μας.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger