Home » , , » Μια υπενθύμιση σ' αυτούς που πανηγυρίζουν για τα ισόβια που καταδικάστηκε ο δολοφόνος Ρουπακιάς.

Μια υπενθύμιση σ' αυτούς που πανηγυρίζουν για τα ισόβια που καταδικάστηκε ο δολοφόνος Ρουπακιάς.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 | 9:36 μ.μ.

Σαν άσκηση μνήμης να θυμίσουμε την αντιμετώπιση που είχαν απ' την αστική δικαιοσύνη  δυο δολοφόνοι χρυσαυγίτες, απ' αυτούς που καταδικάστηκαν σήμερα σαν μέλη της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Αναφερόμαστε στους φονιάδες του 27χρονου Πακιστανού εργάτη Σαχζάντ Λουκμάν, Διονύση Λιακόπουλος και Χρήστο Στεργιόπουλο.
(Σήμερα οι ποινές που τους επιβλήθηκαν ήταν 6 χρόνια φυλάκισης).

Αρχικά οι δολοφόνοι αρνήθηκαν κάθε σχέση με το ναζιστικό μόρφωμα.
Τα στοιχεία όμως σε βάρος τους ήταν αναμφισβήτητα και έτσι πρωτόδικα το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό κανέναν ισχυρισμό των κατηγορουμένων. Εκρινε ότι η δολοφονία είχε ρατσιστικό κίνητρο, και δεν τους απέδωσε κανένα ελαφρυντικό.
Ομόφωνα τους επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της οπλοφορίας και οπλοχρησίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος.

Στο εφετείο τους αναγνωρίζεται το ελαφρυντικού καλής διαγωγής μετά την πράξη. Σπάνε τα ισόβια και καταδικάζονται σε ποινή 20 έτη κάθειρξη  

Το αποτέλεσμα ήταν μετά από έξη χρόνια -επικαλούμενοι κάποια μεροκάματα που υποτίθεται ότι έκαναν εντός φυλακής- αποφυλακίστηκαν και οι δυο ναζί δολοφόνοι.   

Ας πάρουν τα παραπάνω υπ' όψιν τους αυτοί που σήμερα πανηγυρίζουν για τα ισόβια που επιβλήθηκαν στον δολοφόνο Ρουπακιά.  

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger