Home » , » Απίστευτες σκηνές διαδραματίζονται στο Παρίσι. Πεδίο μάχης μεταξύ μπάτσων και διαδηλωτών οι δρόμοι της Γαλλικής πρωτεύουσας (Βίντεο)

Απίστευτες σκηνές διαδραματίζονται στο Παρίσι. Πεδίο μάχης μεταξύ μπάτσων και διαδηλωτών οι δρόμοι της Γαλλικής πρωτεύουσας (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020 | 11:10 μ.μ.

Σε "ύπνο βαθύ" όλα τα ελληνικά ΜΜΕ την στιγμή που όλοι οι δρόμοι του Παρισιού έχουν μετατραπεί σε πεδία μάχης, (Μια εικόνα παίρνετε και από το βίντεο που παραθέτουμε ... ευτυχώς που υπάρχει και το twitter).

Από την παρουσία σ' αυτό το μέσον της δημοσιογράφου Μαρία Δεναξά, διαβάζουμε:  "Απίστευτες σκηνές διαδραματίζονται στο Παρίσι πάλι απόψε.  Τέτοια, αναστάτωση, τέτοιο διχασμό, ποτέ δεν είχε βιώσει η Γαλλία τις τελευταίες δεκαετίες. Οι αντιλαϊκές και κατασταλτικές πολιτικές Μακρόν, πυροδότησαν από το 2017 μέχρι σήμερα, κοινωνικές αναταραχές άνευ προηγούμενου".

Οπως γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας η  Γαλλία: έχει μπει στον δρόμο κοινοβουλευτικής δικτατορίας.  Η κυβέρνηση Μακρόν ψήφισε έναν νόμο που δίνει πλήρη ασυδοσία στα ένστολα όργανα καταστολής και επιβάλλει εξοντωτικές ποινές σε όσους γνωστοποιούσαν με κάθε τρόπο της βιαιότητες τους.

Με αφορμή αυτό το γεγονός ο Γαλλικός λαός κατέβηκε για να διαμαρτυρηθεί και συνάντησε απέναντι του τις δυνάμεις καταστολής που "«γιορτάζουν» απόψε" μετά την ψήφιση του νόμου που αναφέραμε.  "Χτυπούν όπου βρουν τον κόσμο και για «σαμπάνιες» και «πυροτεχνήματα» αύρες και δακρυγόνα" αναφέρει σε τουιτάρισμα της κ. Δεναξά.

Λίγο αργότερα εοανέρχεται η ίδια: "Και με νόμο πλέον οι δημοσιογράφοι στη Γαλλία δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους=> Νωριτερα σήμερα, 50 Γάλλοι κ ξένοι δημοσιογράφοι έγιναν στόχος δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις, περικυκλώθηκαν και εμποδίστηκαν να καταγράψουν σκηνές από το τέλος της διαδήλωσης"

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger