Home » , » Γαλλία: Στον δρόμο κοινοβουλευτικής δικτατορίας

Γαλλία: Στον δρόμο κοινοβουλευτικής δικτατορίας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020 | 12:34 π.μ.

Τελικά πήρε σάρκα και οστά η πρόθεση της Γαλλικής κυβέρνησης να εφαρμόσει τακτικές που μόνο σε στυγνά δικτατορικά καθεστώτα μπορείς να συναντήσεις. Μπροστά της, το στρατιωτικο-φασιστικό καθεστώς Ερντογάν, ένα κράτος που έχει εξαπολύσει αμείλικτο διωγμό στα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ, μοιάζει υπόδειγμα δημοκρατίας! 

Είχαμε κάνει αναλυτική αναφορά στον σχεδιασμό της κυβέρνησης Μακρόν να ψηφίσει έναν νόμο που θα δίνει πλήρη ασυδοσία στα ένστολα όργανα καταστολής και θα επιβάλλει εξοντωτικές ποινές σε όσους γνωστοποιούσαν με κάθε τρόπο της βιαιότητες τους.

Τώρα, όπως μας ενημερώνει με τουϊτάρισμα η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά και με την βούλα του Γαλλικού κοινοβουλίου ή χώρα επανέρχεται σε εποχές πρότερες απ' αυτές που ο Εμίλ Ζολά έγραφε το περίφημο βιβλίο του "Κατηγορώ",

Αντιγράφουμε από το twitter  της Μαρίας Δεναξά:

Παρελθόν η ελευθερία του τύπου στη Γαλλία. Παρά την αντίθεση του ΟΗΕ, της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφων, της Διεθνούς Αμνηστίας και άλλων, υιοθετήθηκε απόψε από το γαλλικό κοινοβούλιο το άρθρο 24 του νόμου για την καθολική ασφάλεια.

Δεν είναι μαύρη μέρα μόνο για τον τύπο κ την ελευθερία της έκφρασης στη Γαλλία. Είναι άσχημη μέρα για δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ κι όσους ασχολούνται με εντιμότητα και σεβασμό για την ενημέρωση του κόσμου.

Το άρθρο 24 της ατιμωρισίας των οργάνων της τάξης ψηφίστηκε από 146 βουλευτές. 24 ψήφισαν κατά. Το γαλλικό κοινοβούλιο έχει 577 βουλευτές

40 γαλλικά ΜΜΕ υπέγραψαν κείμενο με το οποίο γνωστοποιούν στον υπουργό εσωτερικών πως δεν πρόκειται να διαπιστεύουν τους δημοσιογράφους τους για να καλύπτουν τις κινητοποιήσεις! Προχθές ο υπουργός δήλωσε πως από δω και πέρα εμείς οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να ζητάμε διαπίστευση!!

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger