Home » , , » Σ. Πέτσας: Φερέφωνο μιας εγκληματικής επιλογής

Σ. Πέτσας: Φερέφωνο μιας εγκληματικής επιλογής

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020 | 6:34 μ.μ.

Δεν υπήρχε περίπτωση να δώσει άλλη απάντηση στην ερώτηση που δέχτηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας, αν η κυβέρνηση σκέπτεται να λάβει κάποιο μέτρο για να μην δημιουργηθούν καινούργιες υγειονομικές βόμβες απ' τους χιλιάδες του  "χριστεπώνυμου ποιμνίου" που θα γλείψουν το ίδιο κουταλάκι με την "θεία κοινωνία" τις μέρες που θα θρησκευτικά μαγαζιά θα είναι ανοιχτά,  στις γιορτές των Χριστουγέννων.  

«Αυτό είναι κάτι ξεκάθαρο και έχει να κάνει με τη λειτουργία του δόγματός μας από εκεί και πέρα οι κανόνες που διέπουν την παρουσία των πιστών είναι πολύ αυστηροί», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Τι λες ωρέ φερέφωνο μιας εγκληματικής επιλογής; Ενώ είναι πρόδηλο ότι θα υπάρξει μια τεράστια εξάπλωση της πανδημίας αυτό, τί πάει να πει ότι αυτό έχει να κάνει με την "λειτουργία του δόγματός μας"; 
Κοσμικό κράτος υποτίθεται ότι έχουμε και όχι θεοκρατικό. 

Ναι είναι αλήθεια ότι ο ανορθολογισμός ζει και βασιλεύει στην εποχή μας. Δεν είναι μόνο η καθηγήτρια Παθολογίας, Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνώμων του υπουργείου Υγείας Ελένη Γιαμαρέλλου, που μας είπε ότι "μέσα από την Θεία Κοινωνία δεν είναι δυνατόν να μεταδοθούν ασθένειες". 
Τα ίδια επανέλαβε και η εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ για υπερκομματική υπουργός υγείας Αθηνά Λινού όταν δημοσίως εκδήλωνε τις αντιεπιστημονικές της απόψεις, λέγοντας ότι δεν υπάρχει παγκοσμίως επιδημιολογική μελέτη που να αποδεικνύει ότι με την κατάποση του σάλιου και του ίδιου του κορονοϊού, μεταδίδεται η νόσος. Η ίδια μάλιστα, σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν θα κοινωνούσε, απάντησε: «Βεβαίως, θα κοινωνούσα».

Στο ίδιο μήκος κύματος βρέθηκε και ο ανεκδιήγητος, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, γιατρός μάλιστα στο επάγγελμα, λέγοντας «η Θεία Κοινωνία είναι το αποκορύφωμα της Πίστης. Όσοι νιώθουν την ανάγκη για να κοινωνήσουν μπορούν να το κάνουν χωρίς κανένα φόβο και ενδοιασμό».

Λογικό είναι η ηγεσία του παπαδαριού η λεγόμενη "Ιερά Σύνοδο" στην προκυμμένη περίπτωση να υπερασπίζεται ότι δεν είναι σκάρτο το εμπόρευμα της και να ανακοινώνει ότι «θα εξακολουθήσουμε στις Ορθόδοξες Εκκλησίες μας να λειτουργούμε και να κοινωνούμε, έχοντας την βεβαιότητα ότι κοινωνούμε στη Ζωή και στην αθανασία»

Την στιγμή όμως που οι μπάτσοι επιβάλλουν 300αρια ευρώ πρόστιμο σε φτωχούς συνταξιούχους που φοράνε λάθος την μάσκα τους, δεν εγκληματεί συνειδητά το αστικό κράτος που συμβάλλει με τον τρόπο του να δημιουργηθούν χιλιάδες νέοι φορείς της θανατηφόρας πανδημίας;

Οσο για τις δήθεν "επιστημονικές" απόψεις Γιαμαρέλλου, Λινού, Μιχελογιαννάκη και σία, "πυροβολημένων" από τα μπαζούκας ηλιθιότητας της θρησκοληψίας παραθέτουμε ένα απόσπασμα από οργισμένη αντίδραση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών η οποία εξέφρασε «τον έντονο προβληματισμό της για δημόσιες δηλώσεις κάποιων γιατρών που με απαράδεκτο τρόπο υποτάσσουν την επιστημονική αλήθεια στις προσωπικές θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, χρησιμοποιώντας έτσι αδόκιμα τους επιστημονικούς τους τίτλους για να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη για σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας. Όπως έχει ήδη τονιστεί, η μετάδοση των τρεχουσών εποχικών ιώσεων αναπνευστικού (κορωνοϊού και γρίπης) γίνεται με σταγονίδια που εκπέμπονται από την στοματοφαρυγγική κοιλότητα και την μύτη πασχόντων. Γι’ αυτό συνιστώνται τα αναγκαία προφυλακτικά μέτρα. Οι συστάσεις αυτές φυσικά και δεν περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger