Home » , » Άγ(ρ)ιες ημέρες και σκοτεινές

Άγ(ρ)ιες ημέρες και σκοτεινές

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020 | 10:44 μ.μ.

Πηγή: "Πριν"

Η κυβέρνηση απαγόρευσε τα κάλαντα, άρα εάν σας χτυπήσουν την πόρτα, μάλλον δεν 0α είναι πιτσιρίκια, ίσως είναι ο αστυνομικός της γειτονιάς σας. 

Μπορεί να μην έχουμε οικογενειακό γιατρό, πρωτοβάθμια περίθαλψη στη γειτονιά, αλλά έχουμε πληθώρα αστυνομικών, έναν υπουργό ΠΡΟΠΟ και μια κυβέρνηση που θέλουν να συνηθίσουν την κοινωνία σε ακραίες λογικές αστυνομικού ελέγχου και επιτήρησης, τρομοκρατώντας με αστυνομικά ντου για σύλληψη ... ρεβεγιόν. 

Αστυνομία ντελίβερι και καταστολή κατ' οίκον, από μια κυβέρνηση που δεν κάνει τεστ και ιχνηλάτηση του κορονοϊού, αλλά κόβει πρόστιμα, κτυπά τις κινητοποιήσεις και... ιχνηλατεί πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες για τις τραγικές συνέπειες της πανδημίας. Χαρακτηριστικό είναι πως η Ελλάδα κατατάσσεται πια στις χειρότερες χώρες να ζει κανείς στην εποχή του κορονοϊού, από 'κει που ήταν -υποτίθεται- παράδειγμα την άνοιξη. 

Σύμφωνα με την κατάταξη της λίστας Covid Resilience της οικονομικής ιστοσελίδας Bloomberg, η Ελλάδα βρίσκεται στην 50η θέση μεταξύ 53 χωρών, πάνω μόνο από Περού, Αργεντινή και Μεξικό.
Με υψηλότατο ποσοστό θνησιμότητας, τους πιο αυστηρούς περιορισμούς και τη δέκατη χειρότερη πρόβλεψη για την οικονομία το 2021. 

Με βάση όλα αυτά, αποτελεί κοροϊδία η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει την έναρξη του εμβολιασμού ως την αρχή του τέλους, επενδύοντας στην κοινοβουλευτική συναίνεση και μιλώντας κάλπικα για «ελευθερία».
Θα χρειαστούν πολλοί μήνες για να υψώσει ο εμβολιασμός τείχος προστασίας. Μέχρι τότε, το μόνο πραγματικό «εμβόλιο» ελπίδας είναι ο αγώνας για Δημόσια Υγεία, Εργασία, Παιδεία, Ελευθερία και η εργατική λαϊκή αλληλεγγύη.

Άγ(ρ)ιες ημέρες και σκοτεινές

Μαύρα -στην κυριολεξία- προβλέπονται τα Χριστούγεννα, χωρίς φως και θέρμανση, για χιλιάδες νοικοκυριά! Στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ προαναγγέλλουν 7.000 διακοπές ρεύματος μόνο στην Αττική μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.
Προφανώς είναι κι αυτό ένα μέτρο... καταπολέμησης της πανδημίας, γιατί πώς να στηθεί γιορτινό τραπέζι χωρίς να λειτουργεί η ηλεκτρική κουζίνα; Με ξηρά τροφή θα γιορτάσουν οι άνθρωποι; '

Ας σημειωθεί ότι 1.700 διακοπές αφορούν τις πολύπαθες δυτικές συνοικίες. Η «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας και η μετάβαση στη «μεταλιγνιτική» εποχή δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο αυτές τις λεγόμενες «άγιες» ημέρες. Μαύρη μαυρίλα στις ζωές μας, στην εργασία, στις δημοκρατικές ελευθερίες.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger