Home » , » Ιωάννα Κούρτοβικ: "Ζούμε μέρες χούντας"

Ιωάννα Κούρτοβικ: "Ζούμε μέρες χούντας"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 2 Μαρτίου 2021 | 9:57 μ.μ.


Ενα απόσπασμα από την τοποθέτηση της συνηγόρους του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ στην  διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Η αλήθεια για την υπόθεση της απεργίας πείνας του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα», που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της αλλά και τριών ακόμη δικηγόρων του Συλλόγου Αθηνών και μεταδόθηκε από το ThePressProject και το Omniatv, στο Youtube. (Μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ).

«Ζούμε μέρες χούντας, λυπάμαι που το λέω αυτό αν και συνήθως είμαι πολύ μετρημένη, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια παρέμβαση της Πολιτείας, δεν έχουμε ξαναδεί τόση έκταση λογοκρισίας, δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια συκοφάντηση, δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια επίθεση σε έναν καταδικασμένο κρατούμενο. Παραβίασαν το Σύνταγμα, φτιάχνοντας έναν φωτογραφικό νόμο, παραβίασαν την εφαρμογή του νόμου που οι ίδιοι νομοθέτησαν, δεν χορηγούν όπως οφείλουν τα επίσημα κρατικά έγγραφα που να αιτιολογούν και να επικυρώνουν την απόφαση της μεταγωγής του, είναι αδιανόητες καταστάσεις.

Διακινούν όπως παρακολουθούμε non paper με ψευδή επιχειρήματα, τα οποία αμέσως υιοθετούν κυβερνητικά στελέχη, MME, σχολιαστές και δημοσιολόγοι, λέγοντας ακριβώς τα ίδια κάθε φορά, επιχειρώντας να περιπαίξουν τον κρατούμενο και να εκθέσουν όσους τον υποστηρίζουν.

 
Ολα τα επιχειρήματα είναι στο κενό, ακόμη και αυτό των μέτρων της πανδημίας, καθώς ο κρατούμενος σχεδιάζεται να πάει από ένα κατάστημα χωρίς κρούσματα στη φυλακή του Βόλου που και κρούσματα έχει και υπερσυνωστισμό. Επίσης, είναι αδιανόητο να βάζουν τα θύματα στη θέση των ενόρκων.

Όποιος είναι αυτός που καταδικάστηκε, από τη στιγμή που περνά την πόρτα της φυλακής είναι ένας κρατούμενος που στερείται την ελευθερία του αλλά είναι και φορέας δικαιωμάτων, όπως ορίζει ο νόμος και το κράτος δικαίου.

Προφανώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να διαχειριστεί τον θάνατο ενός κρατούμενου απεργού πείνας. Παρότι αυτό θα σημάνει πως εντάσσει την Ελλάδα σε μια κατηγορία χωρών, όπως η Τουρκία και κάποιες αφρικανικές χώρες. Παρότι επιλέγει να διαταράξει την κοινωνική ειρήνη. Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger