Home » » Θα μας βρουν απέναντι!

Θα μας βρουν απέναντι!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 | 11:24 μ.μ.

Πηγή: Γιώργος Γερωνυμάκης - f.b

Ο Αλέξης είναι μεταπτυχιακός φοιτητής που ασχολείται (ειρωνικά) με τον τομέα της πολεοδομίας και των ανοικτών δημόσιων χώρων.

Ο Αλέξης είναι συμφοιτητής μου, μαζί πολιτικοποιηθήκαμε, μεγαλώσαμε και πολεμήσαμε την κοινωνική αδικία και ανισότητα.

Ο Αλέξης είδε ένα τέτοιο περιστατικό κοινωνικής αδικίας και έκανε το αυτονόητο αντανακλαστικό που όλοι θα έπρεπε να κάνουμε στη θέση του, αλλά δυστυχώς όλο και λιγότεροι μπορούμε: Να πει στους μπάτσους (πλέον μόνο αυτή η έκφραση υπάρχει για πάρτη τους) πόσο παράλογο είναι να γράφουν μια οικογένεια με μικρά παιδιά που βγαίνει στο πάρκο να κάνει μια βόλτα. Κατέληξε με σοβαρά τραύματα, μώλωπες και να συλλαμβάνεται με κάθε πιθανή και απίθανη κατηγορία.

Στη θέση του Αλέξη, αλλά και της οικογένειας, θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς. Η πολιτική της κυβέρνησης να ενισχύσει τις μονάδες αστυνόμευσης και καταστολής των πολιτών έχει ξεφύγει ακόμα και από τα δικά τους αστικά πλαίσια. 
Η προσπάθεια να επιβάλλουν αυτό το αυταρχικό πλαίσιο στην κοινωνία ιεραρχεί πρώτη από κάθε άλλη προτεραιότητα, ακόμα και από την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Στα ΜΜΕ, απολύτως ελεγχόμενα, γίνεται μια προσπάθεια να ονομάσουν τον Αλέξη και τον κάθε Αλέξη ως εγκληματία και παράδειγμα προς αποφυγή.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger