Home » , » Τρίτη 16 Νοεμβρίου πανελλαδική απεργία στην εστίαση.

Τρίτη 16 Νοεμβρίου πανελλαδική απεργία στην εστίαση.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 | 8:30 μ.μ.

Του Τάσου Κατσαρού

Την Τρίτη στις 16 Νοεμβρίου κλείνει πανελλαδικά η εστίαση. Έστω και κάτω απ' τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών κ Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΗ), που είναι ελλειπείς ως προς την εγκληματική διαχείριση της Κυβέρνησης απέναντι στην υγεία, έστω κι αν η Ομοσπονδία δεν επιχείρησε ως σήμερα να συνδεθεί με άλλα αλληλέγγυα κομμάτια της κοινωνίας, που πλήττονται απ' την πανδημία και την οικονομική κρίση.

Αυτό που προέχει σήμερα και πρέπει να ενώσει όλους: συνεργατικά εγχειρήματα, αυτοαπασχολούμενους, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, είναι ο αγώνας για την οικονομική και φυσική τους επιβίωση!

Το ίδιο το Σύστημα οδηγεί όλους τους παραπάνω, στην ολοκληρωτική καταστροφή μέσω του διαχωρισμού εμβολιαστες- αντιεμβολιαστες και του πρόσφατου ρατσιστικού πιστοποιητικού, που έχει επιβληθεί πλέον στο σύνολο της κοινωνικής ζωής. 

Άλλωστε, η οικονομική κρίση που είχε προαναγγελθεί για τα τέλη του 2020 και που όπως κάθε κρίση θα περιλάμβανε καταστροφή κεφαλαίου και ανθρώπινου δυναμικού, συμπεριλαμβάνει άρρηκτα και την υποκατανάλωση εμπορευμάτων απ' το πλατύτερο καταναλωτικό κοινό που είναι οι εργαζόμενοι. 

Αυτό θέλησαν να επιταχύνουν οι ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις, ανάμεσα τους και η ελληνική και έκλεισαν την αγορά. Κάτι που φάνηκε αντιφατικό και παράλογο, ήταν η προτίμηση των εξουσιαστών να κλείσουν την αγορά, καταστρέφοντας κομμάτια της οικονομίας, απ' το να επενδύσουν με πολύ λιγότερα έξοδα στη δημόσια υγεία! Όλα τα παραπάνω έχουν την εξήγηση τους, στη διαφοροποίηση του τρόπου παραγωγής: Προετοιμάζεται το έδαφος για την έλευση της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης με την τεχνική νοημοσύνη, τη ρομποτική, τους αλγόριθμους κλπ., χωρίς όμως την υπάρχουσα κατάσταση επιχειρήσεων, αλλά κάτω από την ομπρέλα των πολυεθνικών και των μονοπωλίων!

Το συνεργατικό βιβλιοπωλείο- καφέ ΠΟΕΤΑ θα συμμετέχει στην απεργία και καλεί όλον τον κόσμο να συμβάλει με τον τρόπο του στην οργάνωση των πληβειακων στρωμάτων, που αποτελούν πλέον την παγκόσμια πλειοψηφία των  κοινωνιών!

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger