Home » , , » Βούλτεψη-Πρετεντεράκος κι άλλα ... ανέκδοτα εποχής

Βούλτεψη-Πρετεντεράκος κι άλλα ... ανέκδοτα εποχής

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 | 8:49 μ.μ.

Γράφει ο Νίκος από βόλο

Διαβάζουμε με θαυμασμό στο ρεπορτάζ των ημερών ότι οι άριστοι μεταξύ των αρίστων της δημοσιογραφίας, η βουλευτής κυρία Βούλτεψη και ο κ. Πρετεντεράκος συναγωνίζονται, ευγενώς αμιλλώμενοι μεταξύ τους, ποιος από τους δύο θα πει την πιο δηλητηριώδη ατάκα για μιαν Ολλανδή δημοσιογράφο. Μια συνάδελφό τους, που όμως έκανε τον Κύριον Πρωθυπουργόν Ημών να βγάλει φλύκταινες και να παραμιλάει ενώπιον της "διεθνούς κοινής γνώμης"! 

Διαβάζουμε ακόμη ότι ο κ. Πρετεντεράκος βρήκε μια ακόμη πιο "πνευματώδη" έκφραση για την Ολλανδή συκοφάντρια, εν συγκρίσει με την κυρία Βουλευτο-βούλτεψη. Το πράγμα επομένως γίνεται φανερό και αναπόφευκτο:  Άντε το λοιπόν, να τον κάνει επιτέλους βουλευτή του τον Πρετεντεράκο μας ο κύριος Κούλης, να τον βάλει τώρα στη θέση του κ  Μπογδάνου, που αποπέμφθηκε προ ημερών από το "λόχο των ασπόνδυλων", ώστε να ξαναγίνουν και τυπικά 158 οι βουλευτικές μαριονέτες της μητσοτακικής μας δεξιάς. 

Οι μαριονέτες ντε, που βαράνε τα παλαμάκια και που ψηφίζουν τυφλά όποια νομοθετική σαβούρα τους φέρουν οι Κούληδες υπουργοί του Κούλη, χωρίς καν να τη διαβάζουν. Ο κ. Πρετεντεράκος δικαιούται άμεσα θέση, δικαιούται προβεβλημένο έδρανο πρώτης σειράς, στο λογοκοπείο της "πλατείας Συντάγματος", στο παχνί αυτό που τρέφει καλά τους μεγαλύτερους αχαΐρευτους και χαραμοφάηδες  αυτού του δυστυχισμένου τόπου. 

Τι δηλαδή; Μόνο η κυρά- Βούλτεψη αξίζει τη θέση της μαριονέτας στο θέατρο αυτό του μπάρμπα-Μυτούση; Ή μήπως αυτή η κυράτσα, ως θυγατέρα παλαιού πολιτικού ...γενίτσαρου (διακεκριμένου αποστάτη της αριστεράς και πρώτης λιβανιστήρας του padre padrone della Famiglia, στην προ... Θεοδωρικάκου εποχή) είναι δα και καλύτερη δημοσιογραφική γλείφτρα της κεφαλαιοκρατίας και των Μητσοτάκηδων, εν συγκρίσει με έναν κοτζαμάν...Πρετεντεράκο; 

(Πρετεντεράκος, βρε, και ξερό ψωμί! Τυγχάνει υιός ταλαντούχου κωμωδιογραφου, παρακαλώ, άρα άτομο με κληρωνομηθέν το τάλαντο για την κωμωδία της βουλής. Μια κωμωδία που γίνεται απόλυτο δράμα για όλους εμάς τους απέξω). 

Έναν Πρετεντεράκο θέλουμε και τίποτα άλλο στον κόσμο. Έναν Πρετεντεράκο, μα τι Πρετεντεράκο! Έναν τέτοιο ταλαντούχο γραφιά, με τόσες και τόσες περγαμηνές! Έναν αρθρογράφο  που θυμιάτισε, βρε διάβολε, όλο το σιχαμερό εκείνο όργιο της εποχής του Σημίτη, ένα όργιο το οποίο και ολοκληρώνει πλέον επάξια η μαύρη μαυρίλα του Μητσοτάκη τζούνιορ. (Αφού βεβαίως της άνοιξαν το δρόμο ο Τσιπράκος, ο Κα-κατρούγκαλος, ο μικρανεψιός του στρατηγού Τσακαλώτου, -πανεπιστημιακός λέει, που τα ...ελληνικά του ήταν εφάμιλλα του Γιωργάκη Παπανδρέου, όπως και τα μνημονιακά του μέτρα-  καθώς κι άλλοι τέτοιοι, εξίσου ανεκδιήγητοι συκοφάντες της έννοιας "αριστερά"...) 

Γρήγορα το λοιπόν στη βουλή τον κύριο Πρετεντεράκο! Ακούς κυρ,-Μητσοτάκη; Στη βουλή, έστω και με ...κοοπτάτσια! Έστω και με το τιμητικό... διώξιμο από κει μέσα κανενός άλλου νυν βουλευτικού...σούργελου της δεξιάς σου

Εντάξει, δεν τολμάμε να προτείνουμε την αποπομπή ενός Βορίδου ή ενός Αδόνειδος. Αλλά να, πχ: Η... κυρία Βούλτεψη μπορεί κάλλιστα να είναι μια τέτοια περίπτωση που δύναται επιτέλους να πάρει δρόμο και να δώσει το έδρανο στο ...συνάδελφό της χειροκροτητή του νέου Μωυσέως. Πόσα χρόνια πια θε'να κάθεται πια στο έδρανο αυτά; Γέρασε πια εκεί μέσα και οι ατάκες της γίνηκαν ολότελα κοινότυπες και άνοστες. Πέρασε πια η μπογιά της, ως γελωτοποιού του Ηγεμόνος. Σύνταξη τώρα στη μαντάμ και λίφτινγκ στο  βουλευτικό έδρανο γρήγορα! Άλλος κόλαξ περιμένει. Άλλος πια καραδοκεί. Τι ο ένας γλείφτης, ο άλλος, αφού ίδια είναι όλα τα αντιδραστικά . . φρόκαλα. Ίδιες σκούπες φτιάχνουν όλα τους, για να σαρωθεί με δαύτες ό,τι απόμεινε από δημοκρατικά και τα εργατικά δικαιώματα, και από κατακτήσεις αυτού του λαού. 

 "Ο Πρετεντεράκος τώρα στη βουλή- κι αύριο μ' υπουργείο, να πέφτει το λι-λί"! (Πώς το έλεγε κάποτε εκείνο το γουστόζικο τραγούδι του Γιώργου Νταλάρα: Ξεκινάει το αρχοντολόι,...σβέρκοι και κοιλιές αράδα... Αχ, ν' αρπάξω τη μαγκούρα και να δέρνω μια βδομάδα!)

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger