Home » , , » Μέτωπο αγώνα για την λαϊκή υγεία και απέναντι στην Ακρίβεια

Μέτωπο αγώνα για την λαϊκή υγεία και απέναντι στην Ακρίβεια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 | 6:29 μ.μ.

Λαϊκή Δράση- Ομάδα Κομμουνιστών- Αγωνιστών

🔸 ΚΑΤΩ Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

🔸 ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

[Πανελλαδική ημέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια - Σάββατο 22 Γενάρη 12:00 πλ. Συντάγματος]

Τα «υγειονομικά επιτελεία» του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού δίνουν την γραμμή της ανοσίας της αγέλης πάνω στην οποία χορεύουν οι αστικές κυβερνήσεις ολόκληρου του πλανήτη. 

Στα μάτια των λαών γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρος ο δολοφονικός χαρακτήρας του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος, η πολιτική και οικονομική κρίση του συστήματος για ακόμη μια φορά πιο βαριά και βίαια φορτώνεται στις πλάτες των εργαζόμενων λαών και στις εξαρτημένες, μισοαποικιακές και αποικιακές χώρες.

Η παραγωγή διεθνώς δεν μπαίνει σε «καραντίνα», τα γρανάζια πρέπει να λειτουργούν ώστε να μην πληγεί η διαιώνιση της καπιταλιστικής παραγωγής και του κέρδους, οι ζωές των ταξικών μας αδερφών από άκρη σε άκρη του πλανήτη δεν έχουν καμία σημασία μπροστά στα κέρδη των αφεντικών.

Η ξενόδουλη ντόπια ολιγαρχία του τόπου μας επιλέγει αυτή την κατεύθυνση και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε ρόλο εκτελεστικού βραχίονα του ταξικού εγκλήματος και σφαγείου υλοποιεί την βάρβαρη πολιτική της ανοσίας της αγέλης.

Σε κάθε χώρο δουλειάς καλούμαστε να δουλέψουμε όντας θετικοί, ο χρόνος της απομόνωσης και της αποστασιοποίησης, της αναγκαίας καραντίνας έχει πέσει στις 5 μέρες, όλα τα χατίρια της εργοδοσίας καλύπτονται από αυτή την δολοφονική αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική.

Τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά χωρίς κανένα μέτρο υγειονομικής-ταξικής-λαϊκής αυτοπροστασίας και τον ίδιο δρόμο τραβά και η τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ ένας  ορυμαγδός μέτρων εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης  που βαθαίνει τους ταξικούς φραγμούς συντελείται σε κάθε πτυχή της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται σε τραγική κατάσταση  από την επιλογή διεθνών και ντόπιων μονοπωλίων χάρη στη στρατηγική ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της υγείας, κανένα οχυρωματικό μέτρο απέναντι σε αυτή την κατάσταση δεν έχει ληφθεί. 

Το κόστος ζωής έχει ανέβει σε ακραίο βαθμό για την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία που καλούνται να πληρώνουν εβδομαδιαίως SELF TEST-RAPID TEST-PCR Test ενώ βιώνουν με συντριπτικούς όρους την ενεργειακή κρίση και την αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά- ρεύμα,τρόφιμα-, οι μισθοί δεν φτάνουν να καλύψουν το νοίκι, κομμάτια της εργατικής τάξης και των ανέργων βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαθλίωσης.

Το σκοταδιστικό- αντιδραστικό αντιεμβολιαστικό κίνημα μέσα στο οποίο ανασυγκροτήθηκαν οι φασιστικές-παρακρατικές οργανώσεις και οι αρνητές της πανδημίας, όχι μόνο δεν παίζει αντιπολιτευτικό ρόλο απέναντι στην καπιταλιστική-κυβερνητική διαχείριση, αλλά ενδυναμώνει την στρατηγική της ανοσίας της αγέλης μέσα από την άρνηση της πανδημίας και την υποβάθμιση των εμβολίων σαν αποτελεσματικό-αλλά όχι μοναδικό-  όπλο αναχαίτισης της πανδημίας. 

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για κομμάτια που παρασιτούν και εμφανίζονται με διάφορους «κινηματικούς μανδύες», έχοντας σταθεί σε επίπεδο δρόμου πλάι στους παρακρατικούς- φασίστες στις πρόσφατες αντιεμβολιαστικές συγκεντρώσεις του καλοκαιριού.

Ο άκρατος ατομισμός, η άρνηση της πανδημίας με επιχειρήματα πως αποτελεί μια απλή γριπούλα και συνάχι, η αντιεμβολιαστική υστερία, η υποβάθμιση κάθε συλλογικής διεκδίκησης ενίσχυσης του δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας και η αποκοπή της πάλης απέναντι στο κρατικό αυταρχισμό και την καταστολή που βιώνουν τα τμήματα της εργατικής τάξης και του λαού  που δεν έχουν επιλέξει να εμβολιαστούν λόγω φόβου ή έλλειψης εμπιστοσύνης απέναντι σε κυβέρνηση και μονοπωλιακούς φαρμακευτικούς ομίλους, αποδεικνύουν πως το «υγειονομικό απαρτχάιντ» που αντιπαλεύουν είναι τελικά η δικιά τους όψη μικροαστικής αποκρυστάλλωσης της πολιτικής πραγματικότητας- για την έλλειψη εμβολίων και φαρμάκων στις χώρες του τρίτου κόσμου βέβαια τσιμουδιά-. 

Είτε ηθελημένα είτε άθελα τους  υπερασπίζονται τα συμφέροντα ιμπεριαλισμού-κεφαλαίου-κυβέρνησης  και καμία εμπιστοσύνη δεν μπορεί να έχει η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία απέναντί τους. 

Ταυτόχρονα, ο εργαζόμενος λαός καμία εμπιστοσύνη δεν μπορεί να έχει απέναντι στην ανύπαρκτη αξιωματική αντιπολίτευση και την ροζ σοσιαλδημοκρατία, που τελικά λειτουργεί σαν συμπολίτευση της βάρβαρης πολιτικής ιμπεριαλιστών και κεφαλαίου σε όλες τις αντεργατικές-αντιλαϊκές νομοθεσίες και σε κάθε νόμο που κουρελιάζει ακόμη περισσότερο τις συνδικαλιστικές-δημοκρατικές-λαϊκές ελευθερίες. 

Απέναντι σε  αυτό το μονόπλευρο ταξικό πόλεμο, η μόνη λύση βρίσκεται στην συγκρότηση μαχητικής  

λαϊκής αντιπολίτευσης και στην δημιουργία πανεργατικού-παλλαϊκού μαχητικού κινήματος.

Αυτή την στιγμή είναι πιο αναγκαίος από ποτέ ένας πλατύς συντονισμός ανάμεσα σε ταξικά σωματεία και συνδικάτα, μαθητικές καταλήψεις, φοιτητικούς συλλόγους, συλλογικότητες και δομές γειτονιάς, κάθε ζωντανής οργάνωσης του εργατικού λαϊκού κινήματος, οργανώσεων της κομμουνιστικής αριστεράς και του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου που θα θέσει τις βάσεις για την άμυνα και την ισχυροποίηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας και την εξαπόλυση της Μαζικής Λαϊκής Αυτοάμυνας απέναντι στην διάλυση της υγείας και την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια. 

✊ Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία, αγωνιστές και αγωνίστριες του κινήματος να συναντηθούμε μαζικά, οργανωμένα και πλατιά το Σάββατο 22 Γενάρη στις 12:00 στο Σύνταγμα, να σμιλέψουμε την ταξική- λαϊκή ενότητα και να δώσουμε μια πρώτη μαζική και δυναμική απάντηση απέναντι στη πολιτική του συστήματος και της κυβέρνησης. 

👉 Στηρίζουμε το μπλοκ του Πολιτικού Χώρου « Ηλέκτρα Αποστόλου [Προσυγκέντρωση 11:30 Προπύλαια- Συγκέντρωση 12:00 Σύνταγμα]

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΜΕ- ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ

⭕ Δωρεάν PCR/Rapid/Self τεστ σε όλες και όλους. Δωρεάν διανομή μασκών FFP2/KN95. Επαρκής χρόνος καραντίνας - πληρωμένης αδείας για την περίοδο της νοσηλείας/ανάρρωσης/αναμονής αποτελεσμάτων

⭕ Στήριξη του ΕΣΥ με προσλήψεις προσωπικού και ενίσχυση του εξοπλισμού και υποδομών,νέα νοσοκομεία και κλίνες ΜΕΘ. Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας και του εμβολιαστικού προγράμματος. 

⭕ Μαζικός Εμβολιασμός

⭕ Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.

⭕ Οικονομική στήριξη των εργαζομένων και των επαγγελμάτων που πλήττονται από την πανδημία. Κανένας άνθρωπος χωρίς εγγυημένο εισόδημα. Αυξήσεις στους μισθούς,τις συντάξεις και στο επίδομα ανεργίας .

⭕ Άμεσα και μεγάλης κλίμακας μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και την στεγαστική επισφάλεια. Απαγόρευση εξώσεων, πλειστηριασμών και διακοπών παροχής.

⭕ Όχι στην καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και τον κρατικό αυταρχισμό. Όχι στην αντιμετώπιση της πανδημίας με πρόστιμα, απαγορεύσεις και απολύσεις Καμία αναστολή εργασίας για τους ανεμβολίαστους - κανένα πρόστιμο για μη εμβολιασμένο. Κάτω η πολιτική της ατομικής ευθύνης.

Λαϊκή Δράση- Ομάδα Κομμουνιστών- Αγωνιστών

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

21 Ιανουαρίου 2022 στις 10:36 μ.μ.

"ΚΑΤΩ Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ"

Η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας είναι η ανο(η)σία της αγέλης. Όποιος λέει λοιπόν ότι αντιπαλεύει αυτήν την πολιτική πρέπει να φωνάζει για ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΘΕ ΜΗ ΑΝΑΓΚΑΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ δηλαδή για ΓΕΝΙΚΟ-ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ. Αλλιώς είναι υποκριτής. Άλλοι 110 νεκροί σήμερα. Τι περιμένουν τα κόμματά σας άραγε; Ή μήπως τελικά αυτοί που διοργανώνουν τα συλλαλητήρια το Σάββατο είναι ΥΠΗΡΕΤΕΣ της κυβερνητικής πολιτικής τελικά και σας δουλεύουν όλους άγρια; Ούτε καν να κλείσουν τα σχολεία δεν φωνάζουν τα θέλουν ανοιχτά με ημερήσιες εκατόμβες και με το κατάπτυστο 50+1. Και ακόμα δεν ακούσαμε από ΠΑΜΕ, Παρεμβάσεις, Α.Κινήσεις ούτε καν για 24ωρη τελείωσε η δεύτερη βδομάδα, έχουν ήδη νοσήσει χιλιάδες μαθητές και συνάδελφοι και αυτοί το χαβά τους. Χέρι χέρι με ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ. Μη τυχόν και εμποδιστεί η...ομαλή λειτουργία των σχολείων και χαλάσει το κυβερνητικό αφήγημα. Οι τζούφιες στάσεις εργασίας όπως και τα απογευματινά συλλαλητήρια ακριβώς υπηρετούν την πολιτική της κυβέρνησης που θέλει ανοιχτά σχολεία όπως τα θέλει αυτή.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Όσοι αποδέχονται την κυβερνητική πολιτική του...όλα ανοιχτά είναι ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΣΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ-ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ πολιτών

V For Viva La Revolucion

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger