Home » , » Ενας σχολιασμός μαζί με ένας προβληματισμός

Ενας σχολιασμός μαζί με ένας προβληματισμός

Από giorgis , Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 | 7:47 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Αναμενόμενό ήταν ο σκληρός αγώνας που δίνουν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, για να μην χάσουν την δουλειά τους και περίπου 300 απ' αυτές τις εργατικές οικογένειες βρεθούν στον δρόμο, (μένουν σε σπίτια οικισμού που ανήκει στην εταιρεία), να περνάει στα "ψιλά" αν δεν απουσιάζει εντελώς από την ειδησεογραφία που προβάλλουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ. 

Από τις σημερινές εφημερίδες, μόνο ο "Ριζοσπάστης" το έχει κεντρικό θέμα -είχε προηγηθεί μια εύστοχη σχετική ομιλία του βουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη στην βουλή-, και "χτύπημα" στην πρώτη σελίδα της "Αυγής".

Το ίδιο συμβαίνει και με τις τωρινές κινητοποιήσεις των αγροτών για τις οποίες μόνο στο όργανο της Κ.Ε. του ΚΚΕ μπορείς να βρεις αναλυτικά ρεπορτάζ.

Επειδή καθημερινά διαβάζω τον "Ριζοσπάστη" μου δημιουργήθηκε ένας προβληματισμός. 

Σ΄ αυτή την γωνιά του διαδικτύου προσπαθούμε με κάθε τρόπο να απαξιώσουμε στον μέγιστο βαθμό έναν βασικό πυλώνα του συστήματος. Και εννοούμε την αστική "δικαιοσύνη". 
Κατά την άποψη μας τώρα μας παρουσιάζεται ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία με την αρχειοθέτηση των "αδιευκρίνιστων ποσών" που κατέχουν Γεωργιάδης και Αβραμόπουλος οι οποίοι βρέθηκαν ελεγχόμενοι για το σκάνδαλο Novartis και οι λειτουργοί της Θέμιδας τους παρέδωσαν πεντακαθαρίδηδες στην Ελληνική κοινωνία.

Δεν μας είναι εύκολο, λοιπόν, να αντιληφθούμε γιατί το ΚΚΕ παρουσιάζεται να υποβαθμίζει τόσο πολύ αυτό το γεγονός. 

Ακούσαμε χτες στην βουλή τον Δ. Κουτσούμπα κατά την συζήτηση για το πόρισμα της εξεταστικής για την "λίστα Πέτσα", να μας λέει ότι "στο τέλος μένουν τα πορίσματα - σούπα, που ουσιαστικά κουκουλώνουν υποθέσεις. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, μπορεί να αναδεικνύουν κάποια επιφανειακά ζητήματα", παρουσιάζοντας την πραγματικότητα η οποία επικρατεί στον "ναό" της αστικής τους δημοκρατίας. 

Ο γ.γ του ΚΚΕ συμπλήρωσε πολύ σωστά ότι "Οι εξαρτήσεις της Δικαιοσύνης έχουν να κάνουν πρώτα και κύρια με το κράτος που υπηρετεί η Δικαιοσύνη σήμερα". Συμφωνούμε και επαυξάνουμε. 
Αναρωτιόμαστε όμως: Τα όσα παρακολουθούμε σήμερα, με την δικαστική κατάληξη που έχουν οι υποθέσεις των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Novartis, δεν είναι μια χρυσή ευκαιρία να κάνουμε μαζική προπαγάνδα, αναδεικνύοντας μαζικά και αναφέροντας αναμφισβήτητα γεγονότα, ποιο είναι το κράτος τους και η "δικαιοσύνη" που το υπηρετεί; 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger