Home » , » 1100 (!) πολίτες στις ΗΠΑ δολοφονούνται κάθε χρόνο από μπάτσους.

1100 (!) πολίτες στις ΗΠΑ δολοφονούνται κάθε χρόνο από μπάτσους.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 3 Απριλίου 2022 | 10:18 μ.μ.

ΗΠΑ: Καθημερινά -κατά μέσο όρο- δολοφονούνται τρεις πολίτες από σφαίρες μπάτσων. 

Ο Τζο Μπάιντεν όχι μόνο δεν υιοθέτησε το αίτημα για "αποχρηματοδότηοη της αστυνομίας" το οποίο πρόβαλε το κίνημα που έχει ξεσπάσει μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, από μπάτσους στη Μινεάπολις των ΗΠΑ, πριν οπό σχεδόν δύο χρόνιο. αλλά κινήθηκε προς την αντίθετη κατεύθυνση και την περαιτέρω ενίσχυσή ως στήριξή της. 

Το αποτέλεσμα αποτυπώνεται τώρα στα στοιχεία που βλέπουν την δημοσιότητα. Σύμφωνα με ένα δίκτυο χαρτογράφησης της αστυνομικής βίος το πρώτο τρίμηνο του 2022 οι αστυνομικοί στις HΠΑ σκότωναν κατά μέσο όρο τρεις ανθρώπους κάθε ημέρα:. Συνολικά τα καταγραμμένα περιστατικά δολοφονίας πολιτών από μπάτσους στην Αμερική, μέχρι της 24 Μάρτη, αναφέρουν ότι 249 πολίτες δολοφονήθηκαν από αστυνομικούς. (Αν και στην έρευνα που αναφέραμε δεν αναφέρονται οι εθνικότητες των θυμάτων θα σας παραπέμπαμε στην ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε: "Οι βαθιά ριζωμένες ρατσιστικές αντιλήψεις, από την εποχή της δουλείας στην Αμερική είχαν θύμα άλλον ένα Αφοαμερικάνο").

Εδώ να συμπληρώσουμε ότι σύμφωνα με τις στατιστικές που έχουν δημοσιευτεί, στην μητρόπολη του καπιταλισμού, ο μέσος όρος τα τελευταία χρόνια, ανθρώπων που χάνουν την ζωή τους δολοφονημένοι από μπάτσους φτάνει τους 1.100! 

Και φυσικά είναι ελάχιστες οι φορές που έχει τιμωρηθεί δολοφόνος- μπάτσος στις ΗΠΑ.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger