Home » , » Οι λογοκριτές του facebook και ο αρχιμπάτσος του Δημήτρης Αλικάκος

Οι λογοκριτές του facebook και ο αρχιμπάτσος του Δημήτρης Αλικάκος

Από giorgis , Σάββατο 9 Απριλίου 2022 | 5:07 μ.μ.


Του Γ. Γ.

Facebook: Αμερικάνικο διαδικτυακό χοιροστάσιο της ψευδεπίγραφης "κοινωνικής δικτύωσης", τιτλοφορούσαμε περασμένη ανάρτησή μας. 

 Αξίζει επίσης να διαβάσετε και το άρθρο: "Το Facebook λειτουργεί ως εργαλείο για την υποκίνηση βίας κατά μειονοτήτων και καλύπτει σωματέμπορους"

Τώρα θα σταθούμε στους μπάτσους του f/b και στον επικεφαλής τους που φέρει το όνομα Δημήτρης Αλικάκος (Παρακάτω θα εξηγήσουμε τον λόγο).

Οι χωροφύλακες του facebook έχουν να επιδείξουν πολύχρονη προϋπηρεσία στην χώρα μας. Με μια απλή αναζήτηση στον ιστότοπο μας εντοπίσαμε ένα κείμενο από τον Ιούνη το 2013 στο οποίο ανάμεσα στα άλλα διαβάζουμε ότι Το facebook "κατέβασε" προφίλ χρηστών "για λόγους ταυτοποίησης". Θύματα πολλά προφίλ αριστερών και αντιεξουσιαστών

Από κει και πέρα το να ρίχνει σελίδες -άλλες προσωρινά και άλλες μόνιμα- είναι κάτι το συνηθισμένο. Κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι οι μπάτσοι του f/b έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στις αριστερές και προοδευτικές παρουσίες. 

Από μια πρόχειρη αναζήτηση στον ιστότοπο μας εντοπίσαμε ότι θύματα των χωροφυλάκων του f/b έχουν υπάρξει ο μακαρίτης σύντροφος μας Παναγιώτης Βήχος, ο Jo Di Graphics, ο Θανάσης Καμπαγιάννης, η σελίδα του Athens School, η ιστοσελίδα prologos.gr, άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου κατά του ναζισμού, (ηχητικό στο οποίο ο δημοσιογράφος σχολιάζει το γεγονός).  

Οι μπάτσοι του f/b στοχοποίησαν την σελίδα Can’t Pay, Wont Pay, solidarity with the People of Greece, φίμωσαν κάθε φωνή συμπαράστασης στον αγώνα που έδινε ο απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίας

Για να μην πλατιάζουμε  αναφέροντας μεμονωμένες περιπτώσεις και για να δείξουμε το μέγεθος των "επιδόσεων" των μπάτσων του f/b σας θυμίζουμε ότι τέσσερις Ελληνες δημοσιογράφοι  - Ευγενία Λουπάκη, Αρης Χατζηστεφάνου, Γιάννης Ανδρουλιδάκης και Λεωνίδας Βατικιώτης- έχουν προχωρήσει σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Facebook, για λογοκρισία αναρτήσεων τους, 

Οσο αφορά εμάς, αρχικά τους ενόχλησε ανάρτηση μας για βουλευτή της Ν.Δ, και στην συνέχεια το άρθρο μας που είχε τίτλο "Ασ' μιλήσουμε για την στάση των κομμουνιστών απέναντι στους πολέμους - Με αφορμή την ένταση μεταξύ Τουρκίας Ελλάδας". Μετά μας μπλόκαραν εντελώς για ένα διάστημα, Στην συνέχεια οι μπάτσοι του f/b μας "τιμώρησαν" με "μειωμένη διανομή και άλλους περιορισμούς εξαιτίας συνεχομένων παραβιάσεων των Ορων της κοινότητας", κάτι που σημαίνει ότι οι αναρτήσεις μας δεν γνωστοποιούνται στους πάνω από 20.000 ακόλουθους που έχουμε στο facebook, ενώ απ' τον Ιούνη του 2021 οι διαδικτυακοί χωροφύλακες του f/b θεώρησαν ότι μας απειλούν στέλνοντας μας μήνυμα ότι: "Η σελίδα κινδυνεύει να πάψει να είναι δημοσιευμένη", (Πιθανόν μετά απ' αυτή την ανάρτηση οι μπάτσοι του f/b να μας "ρίξουν", εντελώς).

Οχι, δεν μας ήρθε έτσι τυχαία να ασχοληθούμε με τους μπάτσους του fecebook. Ερέθισμα μας ήταν ένα άρθρο στον "Ημεροδρόμο" που το υπογράφουν ο Νίκος Μπογιόπουλος και ο Γεράσιμος Χολέβας το οποίο τιτλοφορούν "Ο κύριος Ellinika Hoaxes ξεπλένει ακόμα και τους ναζί του Αζόφ!".

Ο  "κύριος Ellinika Hoaxes" που ανέλαβε να ξεπλένει τους Ουκρανούς ναζί, ονομάζεται Δημήτρης Αλικάκος και είναι .... παλιός μας γνώριμος. 

Προφανώς τυχαίο είναι το ότι Ουκρανή με νεοναζιστικές διασυνδέσεις έχει θέση μάνατζερ στο Facebook. Ο Αλικάκος προχωράει σ' αυτή την κίνηση για να είναι συνεπής με τα ιδεολογικά του πιστεύω. Το αν είναι προσκολλημένος σε ναζιστικές αντιλήψεις δεν το ξέρουμε. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι πρόκειται για ένα ακροδεξιό άτομο, οπαδό ή μέλος-στέλεχος της Ν.Δ το οποίο με την ανάληψη της κυβερνητική εξουσίας πανηγύριζε θεωρώντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας έφερε την "ΛΥΤΡΩΣΗ", όπως είχε γράψει χαρακτηριστικά.

Υ.Γ:  Εδώ και χρόνια ακροδεξιές, ναζιστικές γκρούπες καθώς και αδέσποτα φασιστόμουτρα χύνουν καθημερινά το φασιστικό τους δηλητήριο στο f/b, απειλώντας μάλιστα με εκτελέσεις, χωρίς να τους ενοχλεί κανένας εν αντιθέσει με το μέλος της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνα, Γιώργο Καλαϊτζίδη,, που ήδη έχει καταδικαστεί για ποστάρισμα  στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook και εκκρεμούν σε βάρος του παρόμοιες δικαστικές διώξεις.

Υ.Γ 2: Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάχη Νικολάρα με ανάρτησή της κατάγγειλε ότι της έκοψαν ρεπορτάζ, χωρίς καμιά εξήγηση, στην κρατική τηλεόραση, στο οποίο είχε θέμα τη λογοκρισία στα social media. Επιπλέον η κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει το Facebook ως διαφημιστική πλατφόρμα έχοντας διαθέσει σύμφωνα περίπου 650.000 ευρώ, κάτι που συντελεί στην σχέση ελέγχου του περιεχομένου του Facebook κατά το δοκούν από κυβερνητικούς μηχανισμούς. Ακόμα και ένα ρεπορτάζ της φιλοκυβερνητικής "Καθημερινής", είναι ικανό να σε οδηγήσει σε συμπεράσματα για το πώς λειτουργεί αυτό το μέσο.  

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger