Home » , , » Το Facebook λειτουργεί ως εργαλείο για την υποκίνηση βίας κατά μειονοτήτων και καλύπτει σωματέμπορους

Το Facebook λειτουργεί ως εργαλείο για την υποκίνηση βίας κατά μειονοτήτων και καλύπτει σωματέμπορους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 | 9:55 μ.μ.

Ακρως ενδιαφέρουσα αν και όχι μη αναμενόμενη η είδηση που κοινοποιεί το Avaaz, Σύμφωνα μ' αυτή  μια τολμηρή πρώην εργαζόμενη στο Facebook η μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος Φράνσις Χάουγκεν κατέθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο, εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας των οποίο το περιεχόμενό τους σοκάρει!

Τα έγγραφα αυτά αποδεικνύουν πως οι υπεύθυνοι του κολοσσού γνώριζαν πως σωματέμποροι χρησιμοποιούσαν το Facebook για να παρασύρουν γυναίκες. Γνώριζαν πως λειτουργούσε ως εργαλείο για την υποκίνηση βίας κατά μειονοτήτων. Και γνώριζαν πως τα συστήματά τους δεν αφαιρούν ούτε το 1% του βίαιου περιεχομένου!

Το Facebook τα γνώριζε όλα αυτά, αλλά επέλεξε τα κέρδη αντί για την ασφάλειά μας, τονίζεται στο συγκεκριμένο κείμενο το οποίο συμπληρώνει: Έχουμε δει ξανά και ξανά τις καταστροφικές συνέπειες αυτού του κοινωνικού δικτύου. Είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία. Το Avaaz έχει κάνει πρωτοποριακές έρευνες πάνω στο θέμα και παλεύουμε με νύχια και με δόντια για να κερδίσουμε νόμους για την προστασία της ιδιωτικότητάς μας.

Κατά την άποψή μας, τα μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπως και όλες οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις των ΜΜΕ υπηρετούν σκοπιμότητες και οι ιδιοκτήτες τους  πάνω απ' όλα βάζουν το κέρδος τους. Το θέμα είναι πώς τα χρησιμοποιούμε εμείς. Οπως γράφαμε και σε προηγούμενη ανάρτησή μας είμαστε πολύ επιφυλακτική αν οι όποιες δικαστικές κινήσεις μπορεί να βάλλουν κανόνες στην λειτουργία του Αμερικάνικου μεγαθηρίου που λέγεται Facebook 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger