Home » , » Σήμερα εκδικάζεται μια ψευδεπίγραφη ποινική δίωξη σε βάρος μελών του Ρουβίκωνα

Σήμερα εκδικάζεται μια ψευδεπίγραφη ποινική δίωξη σε βάρος μελών του Ρουβίκωνα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 | 9:07 π.μ.

Υπάρχουν καλέσματα για συγκέντρωση συμπαράστασης σήμερα, Δευτέρα 27 Ιούνη, στις 12 το μεσημέρι στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών (Λουκάρεως) όπου δικάζονται ο Νίκος Ποργιώτης κι ο Γιώργος Καλαϊτζίδης. 

Στα μέλη του Ρουβίκωνα έχει αποδοθεί κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα, για το υποτιθέμενο αδίκημα της φθοράς σε μνημείο ιδιαίτερης ιστορικής αξίας, επειδή έριξαν κάποιες μπογιές στο κτίριο της βουλής.
Μια κατηγορία που μπορεί να επιφέρει κάθειρξη μέχρι και 10 ετών για τους κατηγορουμένους. 
Και αναφερόμαστε για μια συμβολική ενέργεια, απ' τις εκατοντάδες που είχαν γίνει τον Ιούνη του 2019, σαν ένδειξη αλληλεγγύης στον τότε απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, που διεκδικούσε τις άδειες εξόδου που το αστικό κράτος εκδικητικά του αρνούνταν

Εξυπακούεται ότι η συμπαράστασή μας, στα δικαζόμενα σήμερα μέλη της αναρχικής ομάδας είναι αυτονόητη.

"Μία ψευδεπίγραφη ποινική δίωξη που επιχειρεί να εντάξει μία αμιγώς πολιτική οργάνωση στο διωκτικό πλαίσιο των ρυθμίσεων που έχουν τεθεί για τη δίωξη όσων επιβουλεύονται την εν γένει πολιτιστική κληρονομιά, με μόνο σκοπό να ασκηθεί για πρώτη φορά κακουργηματική δίωξη. 

Ο ποινικός καταναγκασμός που επιχειρείται μέσω της υπέρογκης εγγύησης, υπερβαίνει τα όρια της κρινόμενης υπόθεσης και στοχεύει στην αθέμιτη τιμώρηση της πολιτικής συλλογικότητας με μέσο τον ευτελή εκβιασμό μέσω της οικονομικής αξίωσης ...  

Γίνεται σαφές ότι το μήνυμα που δίνεται στη δρώσα κοινωνία, είναι η πρόθεση κορύφωσης της καταστολής με ελεύθερη χρήση οποιουδήποτε πρόσφορου δικονομικού μέσου.", ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή της, η νομική συμπαραστάτρια της αναρχικής ομάδας Αννυ Παπαρρούσου. Διαβάστε περισσότερα.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger