Home » , » Ηχητικό της "Ελληνοφρένειας" για το διαρκές έγκλημα που συντελείτε στο Αιγαίο με τους θανάτους εκατοντάδων προσφύγων.

Ηχητικό της "Ελληνοφρένειας" για το διαρκές έγκλημα που συντελείτε στο Αιγαίο με τους θανάτους εκατοντάδων προσφύγων.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 | 2:32 μ.μ.

Εκλαϊκευμένη ταξική προσέγγιση, είναι τα όσα ακούμε στο παρακάτω ηχητικό από τους συντελεστές της ραδιοφωνικής εκπομπής "Ελληνοφρένεια" για το διαρκές έγκλημα που γίνεται στο Αιγαίο, με θύματα φτωχούς ανθρώπους, που αναζητούν μια ελπίδα στο όνειρο. 

Ο Θύμιος Καλαμούκης και ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης αναφέρονται στην εργαλειοποίηση που γίνεται στο προσφυγικό ζήτημα και υποδεικνύουν τους ενόχους που ευθύνονται για τους δεκάδες νεκρούς στα πρόσφατα ναυάγια στη Λέσβο και τα Κύθηρα  

Κι αυτό που έχει σημασία στο ηχητικό, είναι αυτό που σπάνια ακούμε από τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Στο που δηλαδή οφείλεται η απελπισία ανθρώπων ώστε να φτάνουν στο σημείο να ρισκάρουν την ίδια τους την ζωή και την ζωή των παιδιών τους, κάνοντας αυτό το απεγνωσμένο ταξίδι, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι στην πορεία του μπορεί να χάσουν και την ζωή τους. Ετσι, δυστυχώς, για αρκετούς από αυτούς τα παγωμένα νερά του Αιγαίου γίνονται ο υγρός τάφος τους, όπως στα συγκεκριμένα ναυάγια.

Οι μετανάστες δεν πνίγηκαν αλλά τους έπνιξαν. Και υπάρχουν ένοχοι και εγκληματίες άσχετα αν δεν πρόκειται ποτέ να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους, Είναι η πλανητική οικονομική ολιγαρχία, Είναι ο καπιταλισμός και ο ιμπεριαλισμός, που ευθύνονται για τους πολέμους που δημιουργούνται, για την υπερεκμετάλλευση και εξαθλίωση κρατών και λαών. Αυτούς τους παράγοντες δηλαδή που προκαλούν τις τεράστιες μεταναστευτικές - προσφυγικές ροές και τις συνέπειες που έχουν. 

Είναι τεράστια υποκρισία έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ να προσθέτουν αριθμούς νεκρών σε στατιστικές, και να μιλάμε μόνο για θύματα, αποφεύγοντας όπως ο διάολος το λιβάνι να μιλάνε για τους θύτες.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger