Home » , » Δικάζεται πειθαρχικά η υπερασπιστική δικηγορία.

Δικάζεται πειθαρχικά η υπερασπιστική δικηγορία.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 | 7:54 μ.μ.

Πηγή: Αντωνία Λεγάκη - f/b

Αύριο Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 5.00 στο Δ.Σ.Α, στο δικό μου πρόσωπο, δικάζεται πειθαρχικά η υπερασπιστική δικηγορία. 

Η δίωξη αυτή έχει κοινωνικό στόχο. Αν διώκεται ο δικηγόρος που γράφει στα δικόγραφα τις καταγγελίες του πολίτη για τους εκπροσώπους του κράτους και των επιχειρήσεων, τότε την επόμενη φορά, ο πολίτης δεν θα βρίσκει δικηγόρο να καταγγείλει, να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του.  

Στην εποχή της «δημοκρατίας» για λίγους, η δίωξη του δικηγόρου είναι η αφαίρεση του τελευταίου εργαλείου νομιμότητας του αδύναμου απέναντι στον ισχυρό. Είναι η δήλωση «Προσαρμόζεσαι ή Πεθαίνεις».  

Ν’ αρνηθούμε το δίλημμα. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα σε συνήγορο. Για το κοινωνικό φροντιστήριο, για τα θύματα της σωματεμπορίας στην Ηλιούπολη, για όποιον αντιστέκεται ή υποφέρει σ’ αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Να δώσουμε μαζί και αυτή τη μάχη.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

30 Νοεμβρίου 2022 στις 7:46 π.μ.

Με ποιο ηθικό κι επιστημονικό έρμα τα καριερίστικα καθεστωτικά κοράκια των δικαστηρίων, οι "άνθρωποι των διαδρόμων", όπως θα έλεγε για δαύτους κι ο Φράντς Κάφκα, με τι μούτρα όλοι αυτοί οι στεγνοί και στυγνοί μεγαλο-μπίζνεσμεν της σημερινής αστικής δικηγορίας, οι αντιδραστικοί δεξιοί και ακροδεξιοί που ηγούνται του λεγόμενου "δικηγορικού συλλόγου Αθήνας", μπορούν όχι να "δικάσουν" στο περιβόητο "πειθαρχικό" τους, αλλά ακόμη και να πιάσουν στο στο στόμα τους μια τέτοιου κύρους προσωπικότητα, μια τόσο μεγάλης αξίας νομική επιστήμονα, ταγμένη στην υπηρεσία του εργατικού - λαϊκού κινήματος σαν τη συντρόφισσα Αντωνία Λεγάκη; Ποιος το έχασε για να το βρουν το αναγκαίο παρόμοιο ηθικό ανάστημα όλοι αυτοί οι οι αντιδραστικοί τύποι, οι καθεστωτικοί σμπίροι του αστισμού, οι κατ' επάγγελμα νομικοί "τσάτσοι" και συχνά συνέταιροι στο μετοχικό κεφάλαιο όλων των καρχαριών της κεφαλαιοκρατίας, οι αδίστακτοι δικολάβοι υπερασπιστές των πλουτοκρατών, οι κατάμαυροι φραγκοφονιάδες, που δεν αξίζουν ούτε μισή δεκάρα σε σύγκριση με τη μαχόμενη αγωνίστρια νομικό Αντωνία Λεγάκη; Φτάνει πλέον η στιγμή που ο όλος ο πραγματικά αριστερός αγωνιστικός νομικός κόσμος της χώρας μας, ανεξαρτήτως κομματικής συλλογικότητας, πρέπει να πάρει δραστικές αποφάσεις. Πρέπει τώρα να διακόψει -μια και καλή- κάθε σχέση με τη συντεχνιακή οργάνωση των αστών μεγαλοδικηγόρων και να ιδρύσει ένα νέο, πραγματικό συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων αγωνιστών του νομικού κλάδου, των δικηγόρων εκείνων που πασχίζουν καθημερινά για το δίκιο του λαού στο πλευρό του λαού. Η υπόθεση αυτή ας γίνει ο καταλύτης ώστε να ξεχωρίσει πια το χρήσιμο στάρι από τα αχώνευτα κι άχρηστα άχυρα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger