Home » , » Εκτιμήσεις εκλογολόγων του ΣΥΡΙΖΑ

Εκτιμήσεις εκλογολόγων του ΣΥΡΙΖΑ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023 | 10:00 π.μ.

Προϊόν ρεπορτάζ το παρακάτω κείμενο και είναι απαύγασμα συζητήσεων με στελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Αυτοί που έχουν αίσθηση το τι συμβαίνει στα εσωτερικά της Κουμουνδούρου διαπιστώνουν ότι υπάρχει ένας εκνευρισμό σε ορισμένα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι αυτό γιατί ο Τσίπρας έχει δημιουργήσει ένα στενό ηγετικό περιβάλλον, δρα αρχηγικά και αυταρχικά υποτιμώντας τα συλλογικά όργανα του κόμματος. 

Επικαλούνται χαρακτηριστικό παράδειγμα τον διορισμό της Πόπης Τσαπανίδου, σαν εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και την τακτική που ακολουθείτε στην διεύρυνση των εκλογικών ψηφοδελτίων από άτομα που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους.

 Απ' ότι μας πληροφορούν, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, και σημερινός διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα Μιχάλης Καλογήρου, έχει καταλήξει στις συζητήσεις με τον Βαγγέλη Αντώναρο και το αποτέλεσμα είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επί πρωθυπουργίας Καραμανλή να βρεθεί στις επόμενες εκλογές στο ψηφοδέλτιο στην Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ. 
Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι ανάλογες συζητήσεις με άλλο ένα πρώην πρωτοκλασάτο στέλεχος της Ν.Δ. Η σχετική αναφορά γίνεται για τον πρώην πρόεδρος χάραξης στρατηγικής της Ν.Δ επί εποχής Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, Νίκο Καραχάλιο. Κρούσεις υπήρξαν και σε ένα γνωστό συντηρητικό δημοσιογράφο, ο οποίος όπως έχει αποστασιοποιηθεί από το κυβερνητικό κόμμα, που όμως υπήρξαν ατελέσφορες.

Ο Τσίπρας, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται να εντάξει στα ψηφοδέλτια του κόμματος του τις δυο βουλεύτριες Αδαµοπούλου και Μπακαδήµα, οι οποίες έχουν αποχωρήσει από το ΜΕΡΑ, ενώ έχει ανοίξει διαύλους με πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν αποχωρήσει μαζί με τον Π. Λαφαζάνη

Να μην συνεχίσουμε με ονοματολογία -γίνεται έντονα λόγος και για ένα στέλεχος του λεγόμενου "ιστορικού ΠΑΣΟΚ"- αναμένοντας επίσημες ανακοινώσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Το θέμα είναι ότι υπάρχει ενόχληση από τους προσκείμενους στην "Ομπρέλα" του Τσακαλώτου, που θεωρούν ότι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί σε αρχηγικό κόμμα. Προς τα τέλη της άλλης βδομάδας ο Τσίπρας θα φέρει στην Πολιτική Γραµµατεία του ΣΥΡΙΖΑ την πρώτη φουρνιά από την λίστα των πολιτευτών, που την έχει φτιάξει ο ίδιος και οι στενοί συνεργάτες του, και στην πορεία θα ακολουθεί το τυπικό, δηλαδή η έγκριση από την Κ.Ε του κόμματος.

Αυτό που θεωρούμε επίσης ενδιαφέρον είναι τα εκλογικά σενάρια που διακινούν οι εκλογολόγοι της Κουμουνδούρου. 
Σύμφωνα μ' αυτούς και αγνοώντας όλα τα δημοσκοπικά αποτελέσματα, το χειρότερο εκλογικό σενάριο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να χάσει τις εκλογές την πρώτη Κυριακή που θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής, με ποσοστό διαφοράς γύρω στο 3%. (Να λάβουν π.χ η Ν.Δ 33% και ο ΣΥΡΙΖΑ 30%). 

Τότε, σύμφωνα με το ίδιο σενάριο, στις δεύτερες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδειχθεί κυρίαρχος. Και αυτό το βασίζουν στην εκτίμηση ότι η αποχή των νέων ψηφοφόρων -στους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ υπερτερεί αισθητά- θα μειωθεί σημαντικά, και στο ότι η Ν.Δ. δεν έχει καινούργια μεγάλη δεξαμενή νέων ψηφοφόρων σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Σύμφωνα με τους επιτελείς της Κουμουνδούρου, το κυβερνητικό κόμμα δεν μπορεί να αντλήσει πάνω από 2-2,5% από τους ψηφοφόρους του Τζήμερου και του Κασιδιάρη. Η αυτοδυναμία της Ν.Δ., δηλαδή θεωρείτε αδύνατη. Από την άλλη πιθανoλογούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ να ενισχυθεί με σχεδόν ολόκληρο του εκλογικό δυναμικό που θα έχει ψηφίσει την πρώτη Κυριακή το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, τη ΛΑΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλους εξωκοινοβουλευτικούς σχηματισμούς ποσοστό που το υπολογίζουν γύρω στο κινήσεις 3%

Αγνωστος Χ παραμένει το κόμμα του Βαρουφάκη, για το οποίο εύχονται να μην εισέλθει την πρώτη Κυριακή των εκλογών στην βουλή, ώστε στις επόμενες εκλογές να λειτουργήσει η λογική της χαμένης ψήφου, ενώ υποθέτουν ότι το ποσοστό του ΚΚΕ θα συρρικνωθεί στις επαναληπτικές εκλογές, προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οπως σημειώσαμε από την αρχή, αυτά είναι σενάρια που διακινεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εμείς θεωρούμε ότι δεν έχουν καμιά βάση και είναι ασκήσεις επί χάρτου, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.  

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

10 Ιανουαρίου 2023 στις 2:04 μ.μ.

Μια και το ψαχνετε απο Συριζα πλευρά ενδιαφερον έχει να ρωτησετε δύο πραγματα.Το πρωτο ειναι αν θα κατεβασουν τον Μπασκετμπολιστα Παππα στον δημο Αθηναιων.Το γραφω γιατι κυκλοφορει οτι ο τσαντισμενος με την κυβερνηση Γιαννακοπουλος παει να κανει ζημια στη ΝΔ γιατι εγινε κομπλα με το οακα.
Δευτερον αν παιζει ο Συριζα να αλλαξει θεση για το Στρεφη.Το γραφω γιατι ο συντροφος της Τσαπανιδου ο Ιατρου ειναι στο ΔΣ της prodea.
Αυτα θα ειχαν ζουμι ρεπορταζιακα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger