Home » , » Βραζιλία: Η παγίδα με το πραξικόπημα.

Βραζιλία: Η παγίδα με το πραξικόπημα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023 | 12:00 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Τα είχαμε πει, όταν είδαμε τα αποτελέσματα. Υποθέσαμε πως ο Φασιστάρου έχοντας στο τσεπάκι του στρατό, μπάτσους και το μισό σχεδόν ποσοστό, δε θα έφευγε τόσο εύκολα. Το ότι την κοπάνησε ήταν παγίδα. ‘Έφυγε για να μην τον πιάσουν, αν αποτύχει το πραξικόπημα.

Προσέξτε την επόμενη παγίδα:

Φασισταριά εισβάλουν στο Κογκρέσο, το Προεδρικό Μέγαρο και το Ανώτατο Δικαστήριο, μια βδομάδα αφού ορκίστηκε νέος Πρόεδρος στη Βραζιλία. Δεν τήρησαν καν τα προσχήματα, να περιμένουν να βρουν μια δικαιολογία.

«Αυτή η παράλογη απόπειρα να επιβληθεί δια της βίας η βούλησή τους δεν θα περάσει» προειδοποίησε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Φλάβο Ντίνο με ανάρτησή του στο Twitter. «Θα σταλούν ενισχύσεις», πρόσθεσε.

Ενισχύσεις από ποιους; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης υπολόγισαν ότι στις ταραχές συμμετείχαν περίπου 3.000. Λιγότεροι πάντως από τους βλάκες με περικεφαλαία των συλλαλητηρίων για τη Μακονία, που πήγαν να μπουν στη Βουλή.

Οι ζημιές είναι το λιγότερο. Οι μπάτσοι λοιπόν «δεν κατάφεραν να σταματήσουν 3.000 ναζίδια»; Ή μήπως δεν ήθελαν, για να επέμβουν άλλοι; Ο στρατός πχ.

«Οι μπολσοναριστές διαδήλωναν ήδη έξω από στρατόπεδα μετά την ήττα του Μπολσονάρου και ζητούσαν να παρέμβει ο στρατός για να μην επιστρέψει στην εξουσία ο Λούλα. Ορισμένοι είχαν μπλοκάρει οδικούς άξονες επί μία εβδομάδα μετά τις εκλογές».

Το θέμα λοιπόν είναι τι θα κάνουν αυτοί που έχουν τα όπλα. Κυρίως αν θα ταχτούν με τον Πρόεδρο, τον προδότη πραξικοπηματία, ή θα μείνουν ουδέτεροι. Γιατί δημιουργείται επίτηδες εμφυλιοπολεμικό κλίμα. Οπωσδήποτε στρατός και μπάτσοι θα ζητήσουν ανταλλάγματα από τον Πρόεδρο Λούλα.

Επίσης δεν είναι καλό για το νέο Πρόεδρο να βγουν οι οπαδοί του άοπλοι στο δρόμο, γιατί πάλι μπορεί να έχουμε επέμβαση. Η Ιστορία διδάσκει πως σε αυτές τις περιπτώσεις δίνεις όπλα στους δικούς σου και μετά τους βγάζεις στο δρόμο να αντιμετωπίσουν τους ναζί. Φτιάχνεις Λαϊκή Πολιτοφυλακή, αλλιώς είσαι όμηρος των καραβανάδων και των μπάτσων.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις κινήσεις. Γιατί, μην ξεχνάμε, πως οι ναζί και εδώ έχουν στολές και όπλα. Η ήττα της ΝΔ πρέπει να είναι συντριπτική, ώστε να μην αφήνει περιθώρια τέτοιων κινήσεων ανωμαλίας. Αν κατασταλεί το πραξικόπημα πρέπει να γίνει πραγματική αποχουντοποίηση παντού.

ΥΓ Είναι γελοίοι οι δεξιοί παντού στον κόσμο. Με Πρόεδρο τον Μπολσονάρου έχασαν τις εκλογές, αλλά επικαλούνται «νοθεία»! Δηλαδή κέρδιζε, αλλά είπε ο ίδιος «όχι θα χάσω τις εκλογές»;! Τα ίδια όμως δεν έγινε και με τον Τραμπ; Όμως εκεί ο στρατός είναι και δυο κομμάτων που εναλλάσσονται στην εξουσία.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

9 Ιανουαρίου 2023 στις 2:10 μ.μ.

Όπα! Τι είναι αυτά που λέτε; " η ήττα της ΝΔ πρέπει να είναι συντριπτική"! Για να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ; ο οποίος είναι υποτιθεται με τους καλούς; ο ΣΥΡΙΖΑ που ξεσχισε κάθε εννοια δημοκρατιας κάνοντας το ΌΧΙ ΝΑΙ; Ψηφίζω μικρό κόμμα χωρίς αυταπάτες για τη δημοκρατία τους..

9 Ιανουαρίου 2023 στις 3:56 μ.μ.

Το φονικό της Χιλής με τον Αλλέντε το σοσιαλδημοκρατη φαίνεται πως και ο Λουλα
το ξέχασε Όλοι οι σοσιαλδημοκρατες ηλιθιοι ειναι

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger