Home » » Πλούτη και εξαθλίωση

Πλούτη και εξαθλίωση

Από giorgis , Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008 | 6:00 μ.μ.


Το ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε αγαστή συνεργασία με την λεγόμενη «Δικαιοσύνη», δίνει γη και ύδωρ στους πλουτοκράτες για να αυγατίζουν τα κέρδη τους, δημιουργώντας παράλληλα έναν εργασιακό μεσαίωνα το παραδέχονται και οι ξένες εφημερίδες στις ανταποκρίσεις τους από την Ελλάδα.

Γράφει για παράδειγμα η Αμερικάνικη εφημερίδα Wall Street journal: «Οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα έχουν πάρει θάρρος από τις προσπάθειες της κυβέρνησης και γίνονται όλο και πιο επιθετικοί αμφισβητώντας συνδικαλιστικά δικαιώματα που ως τώρα θεωρούνταν ιερά, όπως οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και το δικαίωμα στην απεργία…. Οι απεργίες προκάλεσαν επίσης κάτι πρωτοφανές για τις ελληνικές εργασιακές σχέσεις: μηνύσεις εναντίων των απεργών. Το δικαστήριο συμφώνησε στις περισσότερες περιπτώσεις και εξέδωσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίων των κινητοποιήσεων».

Δεν είναι μόνο η τακτική της κυβέρνησης,συμβάλει και η ανυπαρξία ταξικού εργατικού κινήματος, αλλά και ο άθλιος ρόλος των πουλημένων εργατοπατέρων, θα συμπληρώναμε εμείς, που σήμερα φτάσαμε στο σημείο να αμφισβητούνται εργατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με εργατικό αίμα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger