Home » » Οι Ισραηλινοί εξακολουθούν να δολοφονούν

Οι Ισραηλινοί εξακολουθούν να δολοφονούν

Από giorgis , Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008 | 1:57 μ.μ.


Αφού καλωσόρισαν την 5η αποστολή του Free Gaza Movement σήμερα το πρωί, ακτιβιστές του ISM στην Λωρίδα της Γάζας, πήγαν να δουν το σημείο που χτυπήθηκε από ισραηλινούς πυραύλους την ίδια ώρα που έφτανε το πλοίο, περίπου στις 8.30 π.μ. Τρεις πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, σκοτώνοντας έναν μαχητή των Ταξιαρχιών Αλ Άκσα και τραυματίζοντας ένα δεύτερο.

Οι πύραυλοι έπληξαν αγροτική γη όπου ντόπιες οικογένειες δούλευαν τα χωράφια τους και έβοσκαν αιγοπρόβατα. Έφυγαν τρέχοντας από την περιοχή κατά τη διάρκεια της επίθεσης, αλλά εξ' ανάγκης είχαν επιστρέψει στη δουλειά όταν φτάσαμε γύρω στη 1 μ.μ. Ενώσο βρισκόμασταν εκεί, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος ήταν ορατό πάνω από τα κεφάλια μας. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη γη της Γάζας, κοντά στα σύνορα είναι παρόντα τόσο πολύ που η ζωή πρέπει να συνεχιστεί κάτω από αυτά. Εξαπολύουν πυραύλους χωρίς προειδοποίηση.

Ακούγοντας ρεπορτάζ ότι δυο παιδιά χτυπήθηκαν από έναν από αυτούς τους πυραύλους καθώς έπαιζαν, επισκεφθήκαμε το νοσοκομείο Καμελ Αντουάν και μιλήσαμε με τον Δρ. Αλι Αμπντ, τον χειρούργο που αρχικά τους περιέθαλψε και τον Δρ. Γουίσσαμ Χιάζι. Μας εξήγησαν ότι το ένα παιδί είχε τραύματα από θραύσματα στο πρόσωπο, το λαιμό, τα μπράτσα, την κοιλιά και τα πόδια, αλλά ότι και τα δυο παιδιά είχαν υποστεί τράυματα στον εγκέφαλο. Ένα από τα παιδιά χρειάστηκε να του ξαναβάλουν εγκεφαλική ουσία μέσα στο κρανίο. Αφού έπλυναν και έδεσαν τις πληγές και περιέθαλψαν τα παιδιά από το σοκ, οι γιατροί τα μετέφεραν στο νοσοκομείο Αλ Σϊφα που έχει νευροχειρουργικό τμήμα που λείπει από τα περισσότερα από τα υπόλοιπα νοσοκομεία.

Στο νοσοκομείο Αλ Σίφα συναντήσαμε τον θείο ενός από τα παιδιά που επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχαν πυρά Παλαιστινίων από την 'βιομηχανική ζώνη' όπου τα παιδιά δέχθηκαν την επίθεση. Ο Σάρι Αλ Σαμανα, 9 ετών και ο φίλος του Σάφι Αλ Σαμάνα 8 ετών έπαιζαν με τα ποδήλατά τους στις 2.45 μ.μ. σήμερα όταν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτόξευσε ένα πύραυλο ανάμεσά τους. Πήγαμε να δούμε τον Σάρι, που βρισκόταν ξαπλωμένος με το κεφάλι δεμένο και άδεια μισάνοικτα μάτια, αναίσθητος από τη στιγμή της επίθεσης. Ο γιατρός που τον περιέθαλπτε μας εξήγησε ότι είχε χάσει πολύ αίμα και ότι μετά από 3 μέρες θα ήταν πιο ξεκάθαρο αν τον περίμεναν ο θάνατος ή η παράλυση, ή η ανάνηψη με ζημιά στον εγκέφαλο ή ψυχολογικά τραύματα. Ο Σάφι ήταν ακόμα στο χειρουργείο, με το εγκεφαλικό τραύμα να είναι ακόμα πιο σοβαρό. Ο γιατρός εκτιμούσε ότι ένα 30% των τραυματιών του από πυραυλικές επιθέσεις είναι παιδιά και άλλο ένα 30% είναι γυναίκες ή ηλικιωμένοι.

Καθώς ήμασταν στο νοσοκομείο, επισκεφθήκαμε τρεις ακόμα τραυματίες. Ο Χάμσι Σαχίν, 21 ετών, είναι δημοσιογράφος που εργαζόταν σε αγροτική γη στις 7 Δεκεμβρίου, στην περιοχή της Τζαμπάλια, όταν στις 3.30 μ.μ. ένας πύραυλος έπεσε 2 μέτρα μακριά. Έχασε και τα δυο του πόδια από πολύ ψηλά στους μηρούς. Μας είπε ότι ο πατέρας του είχε σκοτωθεί κατά την πρώτη ιντιφάντα, όταν εκείνος ήταν μόλις 7 ημερών, το 1987. Και ότι ο 20χρονος αδερφός του είχε σκοτωθεί από έναν πύραυλο μη επανδρωμένου αεροσκάφους, πριν από 4 χρόνια καθώς ήταν σε κατασκήνωση νέων. Ο Χάμσι έμενε στο σπίτι για να βοηθά τη μητέρα του, καθώς όλοι οι μεγαλύτεροι αδερφοί του είναι παντρεμένοι. Είπε πως δεν άκουσε καθόλου πυρά από Παλαιστίνιους, πριν την επίθεση που δέχτηκε.

Ο Μοχάμαντ Αμπντ Νάμπι, δημοσιογράφος για το Ραδιόφωνο Αλ Κουντς, πήγε στο Μπέιτ Χανούν την περασμένη Τρίτη 16/12 να κάνει ένα ρεπορτάζ για μια επίθεση από ελικόπτερο Απάτσι εναντίον δυο γυναικών εκείνη τη μέρα. Έκανε σήμα σ' ένα ταξί όταν η έκρηξη από τον πύραυλο έσπασε το μπράτσο του και υπέστη τράυματα στο κεφάλι και το πόδι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ιδιωτικό αυτοκίνητο καθώς ασθενοφόρα ήταν ήδη απασχολημένα σε άλλες κλήσεις, και αρχικά νόμισε ότι είχε χάσει το χέρι του. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που τραυματίζεται.
Ο Ζοχάιρ Γουασάσα, 48 ετών, έχει ένα σπασμένο πόδι και τραύμα στα νεύρα έπειτα από έκρηξη πυραύλου εδάφους εδάφους στις 7 π.μ. σήμερα το πρωί, καθώς εργαζόταν σε αγροτική περιοχή κοντά στο νοσοκομείο Αλ Γουάφα. Δεν έκουσε πυρά από Παλαιστίνιους πριν την επίθεση. Ο Ζοχάιρ είναι ο μοναδικός που συντηρεί μια οικογένεια 11 ατόμων, 3 εκ των οποίων σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο.

Πηγή και φωτό: http://www.palsolidarity.org/main/2008/12/21/ism-gaza-strip-drone-rockets-strike-gazan-people/
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger