Home » , » Η "ακτινογραφία" του Συνασπισμού

Η "ακτινογραφία" του Συνασπισμού

Από giorgis , Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009 | 1:33 μ.μ.

Διαβάσαμε ολόκληρη την συνέντευξη που έδωσε ο Περικλής Κοροβέσης στον ρ/σ του Πειραιά «Κανάλι 1». (Την βρήκαμε στο press.gr)

Για την τοποθέτηση του Π. Κοροβέση που προκάλεσε σάλο γράψαμε και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε.
Πάντως το κράξιμο που έχει φάει απ' τους συντρόφους του ο Κοροβέσης δεν λέγετε. Κάποιοι τον έσφαξαν με το μπαμπάκι, ενώ κάποιοι άλλοι άφησαν να πλανώνται πολλά υπονοούμενα για την σκοπιμότητα των δηλώσεων του Π.Κ.

Εμείς πάντως στεκόμαστε στην «ακτινογραφία» του Συνασπισμού όπως την κάνει ο Κοροβέσης:

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της αριστεράς, έχουμε αντίθετες τάσεις, πχ. Μαοϊκούς και Τροτσκιστές να συνεργάζονται, έχουμε σταλινικούς, το τμήμα αυτό που έφυγε από το ΚΚΕ, τη ΚΕΔΑ που αντιπροσωπεύει ο Θεωνάς, που σαν πολιτική αντίληψη δεν διαφέρουν από το ΚΚΕ, αλλά έχουν διαφορετική αντίληψη όσον αφορά τις συμμαχίες. Έχουμε «κάθε καρυδιάς καρύδι» της αριστεράς εκεί μέσα, με τάσεις συνεργασίας και όλοι αυτοί συνεργάζονται. Αυτοί που δεν συνεργάζονται είναι οι δύο ηγεσίες του ΣΥΝ, γιατί στην ουσία ο ΣΥΝ έχει δύο ηγεσίες, τους ανανεωτές και το αριστερό ρεύμα, οι οποίες στην ουσία, δεν είναι η βάσεις τους που τσακώνονται, είναι οι ηγεσίες τους. Δηλαδή έχουμε μία διαμάχη γραφειοκρατίας και επειδή ακριβώς είναι διαμάχη γραφειοκρατίας γι’ αυτό δεν φαίνεται εύκολη η λύση».

Αν αυτό το συνονθύλευμα όπως το παρουσιάζει ο Π.Κ μπορεί να ονομαστεί πολιτικός σχηματισμός ....
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger