Home » » Φερέφωνα των κατασταλτικών μηχανισμών

Φερέφωνα των κατασταλτικών μηχανισμών

Από giorgis , Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009 | 4:35 μ.μ.

Στην δικογραφία με την οποία παραπέπονται οι νεολαίοι που φέρονται σαν μέλη των «πυρήνων» εκτός απ’ τις καταθέσεις των πέντε μπάτσων που παρακολουθούσαν τα δυο σπίτια αναφέρονται καιτα στοιχεία με βάση τα οποία έχουν συλληφθεί οι νεολαίοι.

Αυτά είναι: ένας εκρηκτικός μηχανισμός, μία κατσαρόλα, ίδια με αυτή που βρέθηκε στην κατοικία της Λούκας Κατσέλη, εκρηκτική ύλη που βρέθηκε διάσπαρτη σε διάφορα σημεία στην μονοκατοικία του Χαλανδρίου αλλά και κάποιοι κάλυκες, που εντοπίστηκαν στο σπίτι ενός νεαρού στο Γαλάτσι.

Αυτά παρουσίαζαν οι ασφαλίτες και έβαζαν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια τους να οργιάζουν.
Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που φαίνετε όαση στο βρόμικο τοπίο της τρομολαγνείας το σημερινό κείμενο του Γ. Παντελάκη στην "Ελευθεροτυπία":

"Ηδη διανύουμε ημέρες δόξης λαμπρής για κάποιες φυλλάδες ή τηλεοπτικές εκπομπές, στις οποίες παρουσιάζεται με μεγέθυνση και με δραματοποιημένο τρόπο κάθε λεπτομέρεια που αφορά τους συλληφθέντες ή ανθρώπους από το περιβάλλον τους. Με τη συνήθη υπερβολή και κιτρινισμό διαπομπεύονται ανθρώπινες ζωές και το θέμα έχει γίνει θέαμα που πουλιέται χάριν της τηλεθέασης. Το τεκμήριο της αθωότητας ήδη έχει καταργηθεί, το αυτονόητο δεν υπάρχει και οι κατηγορούμενοι (μαζί με το περιβάλλον τους) βρίσκονται εντελώς απροστάτευτοι.

Η διαπόμπευση και ο διασυρμός είναι καθημερινός και κανένας απ' όσους εμπνεύστηκαν ή εφάρμοσαν αυτό το νόμο, δεν θα δώσει ποτέ εξηγήσεις στο ενδεχόμενο ένας ή περισσότεροι απ' όσους σήμερα κατηγορούνται, αύριο αθωωθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Μέσα στο έντονα φορτισμένο προεκλογικό κλίμα, οι αντιδράσεις είναι περιορισμένες έως ανύπαρκτες. Ακόμα και από τη συνήθως ευαισθητοποιημένη σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αριστερά, που και αυτή ασχολείται με τη συλλογή ψήφων...".

Αυτό το φερέφωνο των ασφαλίτικων μηχανισμών που δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα και παπαγαλίζει αυτούσια την μπατσάδικη κασέτα είναι ο δημοσιοκάφρος του Αντένα Γ. Καραϊβάζ.
Ανάμεσα στα άλλα για μέρες μας έλεγε ότι στο σπίτι στο Χαλάνδρι οι μπάτσοι βρήκαν AN/FO (ammonium nitrate / fuel oil), -ένα εκρηκτικό υλικό που χρησιμοποίησε ο «Επαναστατικός Αγώνας» στις τελευταίες ενέργειες του- και προσπαθούσε να συνδέσει τα συλληφθέντα άτομα μ’ αυτή την οργάνωση.

Σήμερα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι αυτή η εκρηκτική αυτή ύλη είναι αυτοσχέδια και παράγωγο της πυρίτιδας.
Παρόμοια κατάληξη είχε και το «βαρυσήμαντο στοιχείο» όπως έλεγε του «εκρηκτικού μηχανισμού».
"«Οι έρευνες «σκοντάφτουν» σε ένα κρίσιμο σημείο ως προς την άμεση σύνδεση των ευρημάτων με τους συλληφθέντες, αφού η έτοιμη αυτοσχέδια βόβμα που βρέθηκε εντός της γιάφκας δεν έχει επάνω της κανένα αποτύπωμα", γράφει το «Εθνος» που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι πολύ πιθανόν οι μπάτσοι να τον τοποθέτησαν εκεί για να «δέσουν» την υπόθεση (παλιά μου τέχνη κόσκινο αν θυμηθούμε ανάλογες ιστορίες) και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί θα έχουν χοντρό πρόβλημα να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους.
Επειδή απ’ το παρελθόν ξέρουμε ότι οι μπάτσοι δεν είναι ικανοί να στήσουν ούτε μια σωστή σκευωρία (θυμηθείτε υποθέσεις Μπαλάφα, Λεσπέρογλου κλπ) που να μπορεί να σταθεί στις δικαστικές αίθουσες είναι πιθανόν να παρακολουθήσουμε το ίδιο έργο.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger