Home » , » Ριζοσπάστης και Λαζόπουλος

Ριζοσπάστης και Λαζόπουλος

Από giorgis , Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009 | 3:34 μ.μ.

Είναι εντυπωσιακή η σφοδρότητα της επίθεσης που δέχεται ο Λάκης Λαζόπουλος από τον «Ριζοσπάστη».
Πρωτοσέλιδα πάλι σήμερα τον χαρακτηρίζει «άθλιο» που «πουλάει γελοιότητα, αυτή είναι η φύση και έξη του και μόνο γι’ αυτό είναι ικανός».
Το όργανο της Κ.Ε του ΚΚΕ, αποδίδει επίσης στον Λαζόπουλο ότι «λειτουργεί σαν "κουρδιστό πορτοκάλι" στη σάπια κοινωνία. Η σάτιρα είναι καλή και στην πολιτική. Αλλά η σάτιρα και όχι η καρικατούρα της από έναν στημένο τιμητή των πάντων, που πουλά ακριβά τη σαβούρα της κατευθυνόμενης φαντασίας του».

Δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε τον συντάκτη του κειμένου. Επειδή παρακολουθήσαμε την χθεσινή εκπομπή του «τσαντιριού» αναρωτιόμαστε αν εκεί στον Περισσό στερούνται χιούμορ και δεν έχουμε καμιά αίσθηση του ρόλου που παίζουν τα αστικά ΜΜΕ που είναι οι εργοδότες του Λαζόπουλου.

Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης έχει ταλέντο, «πουλάει» γι’ αυτό έχει και την δυνατότητα να εκφράζετε με τρόπο που δεν συναντάει κανείς στα αστικά ΜΜΕ.
Και μέχρι τώρα τον έχουμε ακούσει να χαρακτηρίζει «λαδιάρηδες» όλους τους εθνοπατέρες, να έχει πάρει σωστή θέση στα γεγονότα του Δεκέμβρη, να ρίχνει τις μπηχτές του σε μπάτσους και μηχανισμούς καταστολής.

Από την άλλη όμως επικαλείται την θεσμολαγνεία σαν διέξοδο.
Δεν ξεφεύγει δηλαδή ούτε ελάχιστα από τις πολιτικές αναλύσεις που κάνουν όλοι οι αστοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι.


Σύμφωνα λοιπόν με τον Λάκη δεν ευθύνεται ο καπιταλισμός, η πλουτοκρατία για όσα αντιμετωπίζει ο εργαζόμενος λαός, αλλά μόνο κάποιες μαριονέτες που συχνάζουν στο κυνοβούλιο.
Τις αλλάζουμε με «νέους ανθρώπους στην πολιτική» και εξαλείφονται όλα τα προβλήματά μας.
Διαλέξτε καλούς εθνονταβατζήδες δηλαδή, καθώς ψηφίζετε κάθε τέσσερα χρόνια.
Δεν θα συναντήσει δηλαδή κανείς τον Λαζόπουλο να αναφέρει ούτε μια φορά τις λέξεις: καπιταλισμός, εργατικό κίνημα, λαϊκοί αγώνες ….
Πολύ δύσκολα το σύστημα θα έβρισκε καλύτερο αμορτισέρ για να εκτονώνει την λαϊκή δυσαρέσκεια –έστω σε κάποιο βαθμό- απ’ τον "εθνικό μας διασκεδαστή", γ’ αυτό έχει και την «ασυδοσία» να λέει κάποια σωστά πράγματα.

Από κει και πέρα όμως είναι ακατανόητη η στάση του «Ριζοσπάστη» να του απευθύνει τέτοιους χαρακτηρισμούς, επειδή και μόνο κάνει σάτιρα την οποία θεωρεί κακόγουστη. Οργανο της Κ.Ε του ΚΚΕ είναι και όχι η .. Εφη Σαρρή….
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger