Home » , » Εδώ η καλή κονόμα

Εδώ η καλή κονόμα

Από giorgis , Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009 | 3:19 μ.μ.

«Ενας από τους βασικούς στόχους της κυβερνητικής πολιτικής είναι μια γενικευμένη στροφή στην "πράσινη ανάπτυξη", στην "πράσινη επιχειρηματικότητα". Δημιουργείται ένα ειδικό ταμείο, το Tαμείο Aναχρηματοδότησης της Oικονομίας, το οποίο θα αντλεί κεφάλαια από τις αγορές, μέσω έκδοσης ειδικών ομολόγων, παραδείγματος χάρη "πράσινων" ομολόγων, και θα προωθεί συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα για τη χρηματοδότηση μεγάλων παραγωγικών αναδιαρθρώσεων».

Εφημερίδα «Ημερησία»

«Μαζεύτηκε ένα τσούρμο πρωτοκλασάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ (Γιώργος Πανταγιάς, Σπύρος Βούγιας, Νίκος Παπανδρέου, Γιάννης Ρουμπάτης κ.α) και είπαν να μας δώσουν τα «φώτα» τους «για την δημιουργία μια σύγχρονης δεξαμενής ιδεών για την πράσινη αλλαγή», όπως γράφουν στο Δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησαν.
Στόχοι τους, λένε «η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης, η έρευνα κι η μελέτη των προβλημάτων που προκύπτουν από τα αναπτυξιακά πρότυπα, η μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η κατάρτιση αναπτυξιακών σχεδίων».

Παραμύθια. Με τις διασυνδέσεις που έχουν με το κυβερνητικό κόμμα θα παντελωνιάσουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για τις «πράσινες μελέτες» τους, όπως θα τσεπώσουν την μερίδα του λέοντος από τα ανάλογα κονδύλια της Ε.Ε».

Βαθύ Κόκκινο.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger