Home » » Ολα "νόμιμα" ... ρωτήστε και το Α.Τ Ομόνοιας

Ολα "νόμιμα" ... ρωτήστε και το Α.Τ Ομόνοιας

Από giorgis , Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010 | 2:07 μ.μ.

Επανερχόμαστε στο θέμα του βασανισμού από μπάτσους των μαθητών στην Πάτμο για να παραθέσουμε τις δηλώσεις που έκανε ο δικηγόρων τους Δ. Γκούσκος:

«Οι νοοτροπίες των αστυνομικών είναι πολύ βαθιά ριζωμένες. Με την αλλαγή και μόνο της επωνυμίας από υπουργείο Δημόσια Τάξης και Ασφάλειας σε υπουργείο προστασίας του πολίτη αυτά δεν αλλάζουν. Είναι μακροχρόνια η στρεβλή παιδεία που έχουν πολλοί ένστολοι από παλιές εποχές όπου το βαθύ κράτος ήταν αυτοί.
Υπήρξαν επίσημα χείλη, πρωθυπουργού που απευθύνθηκαν σ’ αυτούς λέγοντας «εσείς είστε το αληθινό κράτος .

Τώρα γιατί κατατέθηκε απ τα παιδιά και τους γονείς τους αυτή η μήνυση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Διότι υπάρχει ένα πρωτοφανές γεγονός, για την Πάτμο τουλάχιστον, που είναι ένα μικρό νησί, βασανισμού και εξευτελισμού μικρών παιδιών, μαθητών.
Και αυτό με το πρόσχημα ότι κάποιος νεαρός αστυνομικός ισχυρίζεται πως το παπάκι του υπέστη κάποιες ζημιές.

Μάζεψαν, λοιπόν, έξη-εφτά παιδιά από μια καφετέρια που τα θεώρησαν ότι δεν αποκλείετε να ήταν αυτοί.
Τα παιδιά κατεξευτελίστηκαν, βασανίστηκαν, και πήραν το μάθημα ότι δεν είναι τίποτα σ’ αυτό τον κόσμο που ζουν. Υποχρέωσαν τους δυο απ’ αυτούς να γδυθούν εντελώς. Ο εξευτελισμός είναι πρωτοφανής και δεν ήταν μόνο η ψυχολογική βία υπάρχει και σωματική βία, δηλαδή το ένα απ τα παιδιά εδάρθει ανηλεώς.
Και τους έκαναν να νιώσουν ότι δεν είναι τίποτε, κάτι λιγότερο από μηδενικά και όλα αυτά συνοδευόταν με τρομερές ύβρεις και βλασφημίες.
Και τα παιδάκια είναι σε ηλικία από 13 μέχρι 17 χρονών.

Οι άνθρωποι (σ.σ. οι μπάτσοι) συμπεριφέρθηκαν έτσι νιώθοντας ότι είναι στο απυρόβλητο και μάλιστα σε ένα μικρό μέρος που ήξεραν ότι τα γεγονότα θα γίνουν γνωστά αλλά αισθανόταν ισχυροί νιώθοντας ότι δεν πρόκειται να τους πειράξει κανείς.

Το εκπληκτικό είναι ότι όταν οι γονείς πήγαν στην αστυνομία μετά μαζί με τα παιδιά τους σε μια κατάσταση πραγματικής εξουθένωσης, ο ισχυρισμός του επικεφαλείς του Αστυνομικού τμήματος ο οποίος ήταν παρών στα γεγονότα, ήταν ότι όχι ότι δεν έγιναν, αλλά γίναν όλα αυτά και ήταν νόμιμα και τα ίδια γίνονται και στο Α.Τ. Ομόνοιας.

Οι αστυνομικοί είχαν πλήρη επίγνωση του τι έκαναν. Εκαναν συνειδητά κατάχρηση εξουσίας, βασανισμό, εξευτελισμό σε βάρος των παιδιών. Πιστεύω ότι το έκαναν διότι υπάρχει μακρά παράδοση ατιμωρησίας και για τέτοια φαινόμενα και για άλλα πολύ βαρύτερα».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger