Home » , » Φυλακές: Απέραντη αγορά ναρκωτικών

Φυλακές: Απέραντη αγορά ναρκωτικών

Από giorgis , Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010 | 1:08 μ.μ.

Τα στοιχεία που ήρθαν σήμερα στην δημοσιότητα και αφορούν τους θανάτους κρατουμένων στα ελληνικά κολαστήρια –αυτά που ονομάζουν «σωφρονιστικά ιδρύματα» είναι ανατριχιαστικά!
Και μιλάμε για θανάτους κρατουμένων που οφείλονται σε χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών. Οι φυλακές έχουν μετατραπεί εδώ και χρόνια σε μια τεράστια αφορά κάθε είδους ναρκωτικών με κύριους διακινητές τους Ανθρωποφύλακες, που θησαυρίζουν σε βάρος κρατουμένων και συγγενών τους εκμεταλλευόμενοι το λούκι που έχουν βρεθεί.

Όπως τονίζει σε δήλωση του ο πρόεδρος της «Eνωσης Πολιτών για τα Δικαιώματα του Aνθρώπου» Γ. Mαταγός:
«Nεαρά άρρωστα άτομα, που αντί να οδηγηθούν σε νοσοκομεία για θεραπεία στέλνονται στις φυλακές δήθεν για σωφρονισμό, στην πραγματικότητα πέφτουν στα πλοκάμια εγκληματικών οργανώσεων που καταφέρνουν και διακινούν ναρκωτικά στα σωφρονιστικά καταστήματα με αποτέλεσμα να γίνονται οι κρατούμενοι και οι συγγενείς τους θύματα και όμηροί τους».

Μ αυτά τα δεδομένα ο περασμένος μήνας «έκλεισε» με θανάτους τεσσάρων κρατουμένων, ενώ μόνο μέσα στο 2009 υπήρξαν νεκροί 55 κρατούμενοι, οι περισσότεροι μετά από χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger