Home » , » Ανέξοδες διαπιστώσεις

Ανέξοδες διαπιστώσεις

Από giorgis , Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010 | 4:41 μ.μ.

Ακούσαμε και μια αλήθεια από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Την είπε ο Στέφανος Τζουμάκας μιλώντας στον ρ/σ «Αθήνα 9,84»: «Υπάρχει το κύκλωμα μιας παρασιτικής ολιγαρχίας που φτιάχνει τα καρτέλ στον αγροτικό τομέα. Υπουργοί τα ανέχτηκαν για πολλά χρόνια και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Δεν τσάκισαν κανένα καρτέλ».

Για την ασύδοτη δράση των καρτέλ και πώς διαμορφώνουν τις τιμές στα αγροτικά προϊόντα μας το είχε πει και η σημερινή υπουργός Κ. Μπατζελή όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Μιλώντας σε ημερίδα του ΙΣΤΑΜΕ τον Οκτώβρη του 2008 με θέμα «Ανταγωνισμός και Καρτελ στον Διατροφικό και Γεωργικό τομέα» είχε τονίσει: «Το άνοιγμα τιμών παραγωγού/καταναλωτή φθάνει το 800% στο ψωμί, 750% στο κρασί, το 375% στο γάλα, το 360% στις ελιές και το 340% στα μήλα... Οι παραγωγοί ενώ συμπιέζονται από την αύξηση του κόστους παραγωγής και την επιδείνωση του οικονομικού κλίματος, αδυνατούν να αποκομίσουν από την αγορά ένα δίκαιο μερίδιο της αύξησης των τιμών που καταγράφεται στο επίπεδο του καταναλωτή».

Σήμερα, η υπουργός Γεωργίας αυτά τα έχει ξεχάσει και αναφερόμενη στα αγροτικά μπλόκα τα χαρακτηρίζει «εθιμοτυπικά σύνδρομα», ενώ κατηγορεί τους αγρότες των μπλόκων σαν πλούσιους επιχειρηματίες. Και όπως διαβάζουμε σε βδομαδιάτικη εφημερίδα «Όχι πως δεν υπάρχουν και πλούσιοι αγρότες, αλλά όταν φοράς συνολάκια των 2.000 ευρώ, γόβες των 1.500 ευρώ και κρατάς τσάντα 3.000 ευρώ, δεν σε παίρνει να μιλάς για πλούσιους και φτωχούς».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger