Home » » Ευροφονιάδες ρασοφόροι

Ευροφονιάδες ρασοφόροι

Από giorgis , Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010 | 4:41 μ.μ.

Τόνοι μελάνι στις φυλλάδες, ατέλειωτες ώρες στο χαζοκούτι, "Εξεταστικές Επιτροπές", καταθέσεις μαρτύρων, ένας χαμός με δυο λόγια και για αρκετές μέρες, για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
Αραγε, θυμάται κανείς την κατάληξη του; Ισως μόνο οι αναγνώστες που «Ποντικιού» που διάβασαν ένα ολοσέλιδο δημοσίευμα στο τελευταίο φύλλο του που το τιτλοφορούσε «Κράτος εν κράτει οι Αγιορείτες και κανείς δεν του πειράζει».

Το δημοσίευμα επαναλάμβανε το γνωστό, ότι δηλαδή ο περιβόητος Εφραίμ «εξακολουθεί να μοστράρει ως ηγούμενος και να κατευθύνει το πάμπλουτο μοναστήρι» στις μπίζνες του, και παράλληλα το φιλοπασοκικό έντυπο τα «έχωνε» στην κυβέρνηση.
Μιλούσε «για τις ευθύνες της κυβέρνησης» αφού «το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γνωμοδότησε ότι είναι άκυρες όλες οι πράξεις με τις οποίες το μοναστήρι των Κροίσων και των επωνύμων πούλησε ακίνητα φιλέτα, τα οποία με τον γνωστό τρόπο είχε δώσει το κράτος στο πλαίσιο της αμαρτωλής συναλλαγής για τη λίμνη Βιστωνίδα» και μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ: «Οι καλόγεροι εισέπραξαν τα μπικικίνια και το κράτος παρά τις αποφάσεις του, παριστάνει τον απατημένο σύζυγο που δεν μπορεί να κάνει πλέον τίποτα γιατί το μοιραίον έχει συντελεσθεί».

Για μας αυτή η εξέλιξη ήταν η αναμενόμενη –την έχουμε γράψει πολλές φορές- αφού ξέρουμε τους άρρηκτους «δεσμούς εξουσίας» που συνδέει παπαδαριό και πολιτικό αστικό σύστημα.
Και ούτε θα κάναμε αυτή την ανάρτηση αν δεν υπήρχε σημερινό δημοσίευμα Κυριακάτικης φυλλάδας να μας μιλάει για τα νέα «κατορθώματα» του Εφραίμ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα ο Εφραίμ κάλεσε και τους άλλους ηγουμένους του «Αγιου» Ορους και οι ρασοφόροι πήραν απόφαση να μην πληρώσουν ευρώπουλο γράφοντας στα παλιά τους ράσα την κυβερνητική απόφαση να φορολογηθεί με τρία τοις χιλίοις η τεράστια ακίνητη περιουσία των μοναστηριών (κτήματα, οικόπεδα, καταστήματα, διαμερίσματα κ.λ.π).
Μάλιστα, απ’ ότι μαθαίνουμε απ’ το δημοσίευμα οι αρχικαλόγεροι θα βάλουν «επιφανείς ευσεβείς ξένους αξιωματούχους» να πιέσουν την κυβέρνηση για να αναστείλει αυτή την απόφαση.
Αν αυτό δεν γίνει κατορθωτό θα «σφραγίσουν» τα μοναστήρια απαγορεύοντας την είσοδο σε κάθε επισκέπτη κηρύσσοντας «τον μοναστηριακό βίο υπό διωγμό», απειλώντας ταυτόχρονα για πιο «δυναμικές κινητοποιήσεις».

Εμείς τι να σχολιάσουμε; Μ’ όλα αυτά που διαβάζουμε μας ήρθε στο μυαλό πόσο επίκαιρος είναι ο Θέμος Κορνάρος που απ’ το 1931 στο βιβλίο του «Οι "Αγιοι" χωρίς μάσκα» έγραφε: «Μέσα στα 20 μοναστήρια του Άθω, θα βρούμε: εμπόρους ναρκωτικών, εμπόρους κι αγοραστές της... ανδρικής σάρκας, σχολειά του αλκοολισμού και συστηματικά εκπαιδευτήρια μισανθρωπίας κι αλληλοεξοντωμού. Κι ακόμα σπείρες απατεώνων που τις επιτυχίες τους θα ζηλεύανε κι οι πιο μοντέρνοι διεθνείς τύποι του είδους».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger