Home » , » Τι ακριβώς γίνεται στο ΝΑΤΟ μπαμπά;

Τι ακριβώς γίνεται στο ΝΑΤΟ μπαμπά;

Από ciaoant1 , Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010 | 11:39 π.μ.

Αφορμή για τον ειρωνικό τίτλο της ανάρτησης μας είναι ένα άρθρο του spiegel, που αναφέρεται σε μια κατάσταση που δεν αποκλείεται να τη βιώσουμε και εμείς εδώ στην Ελλάδα:

Συγκεκριμένα, το spiegel αναφέρεται στο σοκ που προκάλεσαι στη γερμανική "κοινή γνώμη" ένα πρόσφατο περιστατικό στο Αφγανιστάν, όπου γερμανός διοικητής διέταξε επίθεση σκοτώνοντας και δεκάτες άμαχους.

Το σοκ προέρχεται και από το ότι, όπως αναφέρεται στο άρθρο, η Γερμανική κυβέρνηση είχε πει ένα "προληπτικό ψέμα" στο λαό (έτσι το αποκαλεί), ότι τάχα "η Γερμανία έχει πάει στο Αφγανιστάν απλά και μόνο για "ανακατασκευή".

Όταν λοιπόν ξαφνικά, λόγω των πολλών νεκρών, μαθεύτηκε ότι έχουμε μάχες, σκοτωμούς (ακόμα και αμάχων), ο λαός συνειδητοποίησε αυτό που μάλλον [θα έπρεπε να] ψιλιαζόταν, ότι δηλαδή [και] η Γερμανία διεξάγει ιμπεριαλιστικό πόλεμο εναντίον του Αφγανιστάν.

Επειδή λοιπόν το ΝΑΤΟ πιέζει και την Ελλάδα, αλλά και όλους τους "συμμάχους" για στρατό, που θα εμπλέκεται ολοένα και περισσότερο στις πολεμικές επιχειρήσεις, μιας και οι ΗΠΑ έχουν προβλήματα και δε μπορούν να σηκώνουν το βάρος μόνες τους, ας έχουμε το παράδειγμα της Γερμανίας στο μυαλό μας.

Ο λαός στην Ελλάδα δεν επιθυμεί την εισβολή του Αφγανιστάν, και δε θα πρέπει να υποκύψει στις πιέσεις του ΝΑΤΟ, ούτε να επαναπαυτεί σε ψευδαισθήσεις ότι τάχα "εμείς κάνουμε μόνο "ανοικοδόμηση"".

Όπως είχαμε δει σε προηγούμενη ανάρτηση:
«Τον διπλασιασμό της στρατιωτικής παρουσίας της στο Αφγανιστάν ζήτησε το ΝΑΤΟ από την Αθήνα με επείγουσα επιστολή του».

Αυτό σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να γίνει αποδεκτό, ίσα ίσα, τώρα που αρκετές χώρες σκέφτονται να αποχωρήσουν, ή το έχουν ήδη κάνει, δείγμα και αυτό της υποχώρησης της δύναμης των ΗΠΑ, θα πρέπει και εμείς να πιέσουμε για αποχώρηση από το Αφγανιστάν

ΥΓ: Σε μια αρκετά ενθαρρυντική έρευνα πάντως, προκύπτει ότι ένα μεγάλο μέρος των στρατιωτικών αμφισβητούν, μερικώς έστω, το ρόλο του ΝΑΤΟ, και "το 28% των Ελλήνων αξιωματικών τάσσεται υπέρ της διάλυσης του ΝΑΤΟ, το 51% απαντάει «όχι» στη συμμετοχή της Ελλάδας σε «ειρηνευτικές αποστολές» της συμμαχίας (Αφγανιστάν, πειρατεία κ.λπ.)".

Σίγουρα η ύπαρξη και πιο προοδευτικών ανθρώπων στο στρατό είναι σημαντική, και σε μια πιο κρίσιμη στιγμή θα μπορούσαν να "κάνουν την υπέρβαση" και να πάρουν το μέρος του λαού, και όχι των εκμεταλλευτών του...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger