Home » » Για την απάτη των δημοσκοπήσεων

Για την απάτη των δημοσκοπήσεων

Από giorgis , Κυριακή 9 Μαΐου 2010 | 1:06 π.μ.


Ταξιδεύει ένας τύπος με το αυτοκίνητο του σε μια ερημική τοποθεσία όταν ξαφνικά ξεσπάει καταιγίδα. Αστραπές, βροντές, βροχή με το τουλούμι. Η ολισθηρότητα του δρόμου και η έλλειψη ορατότητας τον κάνουν να χάσει τον έλεγχο του οχήματος και να βρεθεί σε ένα γκρεμό. Για καλή του τύχη ο ίδιος την γλυτώνει με κάποιες αμυχές και μετά από πολύ προσπάθεια κατορθώνει να απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητο και βγαίνει στο δρόμο κάνοντας ωτοστόπ. Η βροχή έπεφτε ασταμάτητα, το κρύο τσουχτερό. Είχε φτάσει στα πρόθυρα λιποθυμίας όταν σταματάει ένα φορτηγό και τον παίρνει. Βλοσυρός ο φορτηγατζής δεν του δίνει καμιά σημασία και μάλιστα τον κοιτάει αγριωπά.

Μετά από λίγο γυρνάει ο φορτηγατζής προς τα πίσω και κοπανάει μια γερή κατραπακιά στο κεφάλι μιας μαϊμούς που βρίσκεται στο κουβούκλιο. Αμέσως πηδάει η μαϊμού στα γόνατα του φορτηγατζή, του ξεκουμπώνει το παντελόνι και του παίρνει μια πίπα.
Μετά από 5-6 χιλιόμετρα ξανά η ίδια ιστορία. Χαλαρωμένος ο φορτηγατζής γυρνάει στον επιβάτη και τον ρωτάει:
- Θες κι εσύ;
Κι αυτός σαν χαμένος αυτός, στην κατάσταση που βρίσκεται απαντάει:
- Εντάξει, αλλά μη με χτυπήσεις πολύ δυνατά στο κεφάλι!

Αυτό το ανέκδοτο θυμηθήκαμε διαβάζοντας την δημοσκόπηση που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής» σύμφωνα με την οποία «Το 56,3% προτιμά την περικοπή μισθών από τη χρεοκοπία της χώρας».

Την άποψη μας για τις δημοσκοπήσεις την δημοσιεύσαμε σε άλλη ανάρτησή μας.
Αλλά πέρα απ’ αυτό, το δίλλημα που τέθηκε με την ερώτηση υπαγόρευε και την απάντηση.
Κι αυτό είναι μια απ’ τις συνηθισμένες απάτες των εταιριών δημοσκόπησης για να εξάγουν τα συμπεράσματα που θέλουν οι πελάτες τους.
Αν ας πούμε το ερώτημα ήταν περικοπή μισθών ή να βρεθούν τα χρήματα με τον τρόπο που προτείνει στο βίντεο η Κανέλλη τότε η απάντηση θα ήταν διαμετρικά αντίθετη.

Οσο για το αν υπήρχε πρόβλημα χρεωκοπίας της χώρας έτσι όπως το θέτουν οι αστοί έχουμε τοποθετηθεί και θα ήταν πλεονασμός να επανέλθουμε.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2010 στις 1:50 π.μ.

Ξέρεις τι μας έλεγε κάποτε ο νεκροθαφτης της δημοσιογραφιας Σταματης Μαλέλης ; "ποτε μην αφηνετε την αληθεια να σας χαλασει μια καλή ιστορια"!!!

9 Μαΐου 2010 στις 3:23 μ.μ.

Δες και το πρωτοσέλιδο του σημερινού Θέματος με "74% να θελει στοπ στις απεργίες" σε αντιδιαστολή με το 53,2% στο Βημα να λέει το αντίθετο και το 61% στην Καθημερινή να είναι υπέρ των απεργιών ..

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger