Home » » Φόρος στα καραγκιοζιλίκια!

Φόρος στα καραγκιοζιλίκια!

Από giorgis , Παρασκευή 14 Μαΐου 2010 | 9:28 π.μ.

Από τον "Ριζοσπάστη"

Ασυγκράτητα γέλια στους «φοροφυγάδες» και οργή στα υποζύγια των φοροεπιδρομών προκαλούν τα καραγκιοζιλίκια της κυβέρνησης περί δήθεν πολέμου κατά της φοροδιαφυγής. Προκειμένου να γίνει πιστευτό το παραμύθι, από όσους θέλουν να το πιστέψουν, η κυβέρνηση επιστρατεύει και την «αντιτρομοκρατική», τους «Ράμπο του Χρυσοχοΐδη», ενώ δίνει στη δημοσιότητα ...τα αρχικά των ονομάτων ορισμένων γιατρών του Κολωνακίου.
Το άγριο δούλεμα πάει σύννεφο. Αν αυτό φορολογούνταν η κυβέρνηση θα είχε λύσει το πρόβλημα... Ομως, αρκετά με τον εμπαιγμό.

Αν μέχρι πριν λίγο καιρό τέτοιες επικοινωνιακές καμπάνιες ήταν αδιάφορες, στις σημερινές συνθήκες συνιστούν βάναυση πρόκληση. Η φοροαπαλλαγή του κεφαλαίου είναι νόμιμη. Μόνο από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών από το 35% στο 25% τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια οι μεγάλες επιχειρήσεις έβαλαν στα ταμεία τους πάνω από 5 δισ. ευρώ! Η κυβέρνηση, όπως και η προκάτοχός της, γνωρίζει με ονόματα και διευθύνσεις τις 6.000 επιχειρήσεις που οι οφειλές τους στο δημόσιο ξεπερνούν τα 31 δισ. ευρώ, αλλά ποτέ δεν εισέπραξε.

 Ο λόγος είναι απλός: Θέλουν να απαλλάξουν πλήρως το κεφάλαιο από φόρους και άλλα «κρατικά βάρη» (ασφαλιστικές εισφορές, κ.ο.κ.). Κυβέρνηση και ΝΔ έχουν δεσμευτεί να το κάνουν, αλλά το αναβάλλουν προσωρινά λόγω κρίσης... Με άλλα λόγια, η φοροδιαφυγή δεν αντιμετωπίζεται, ούτε πρόκειται, επειδή οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου δε θέλουν, ούτε μπορούν, να την αντιμετωπίσουν.

ΥΓ: Ακόμα οι φοροφυγάδες γελάνε με τη φράση που ο Γ. Αλογοσκούφης συνόδευσε τον προηγούμενο πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής, ότι δηλαδή «οι φοροφυγάδες θα χάσουν τον ύπνο τους»...
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

15 Μαΐου 2010 στις 2:26 μ.μ.

Πολύ εύστοχο το σχόλιο. Μας δουλεύουν κανονικά με τις πλάτες των περισσοτέρων ΜΜΕ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger