Home » » Γκαιμπελισμός

Γκαιμπελισμός

Από giorgis , Τρίτη 15 Ιουνίου 2010 | 12:51 μ.μ.

Από τον Ριζοσπάστη

«Η συνάφεια του ΚΚΕ με ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα... ποτέ δεν αποδείχτηκε κατά τρόπο οριστικό, επιτρέποντας όμως στη φήμη να εδραιωθεί», γράφει ο δημοσιολόγος Μπ. Παπαδημητρίου της «Καθημερινής», και με την προπαγανδιστική μέθοδο της φήμης συνεχίζει: «Η περίπτωση της εμπορευματικής ναυτιλιακής γραμμής Κόρινθος - Ραβένα και ο αυτονόητος ανταγωνισμός με την παράλληλη γραμμή Πάτρα - Ανκόνα έφερε στην επιφάνεια τη "μέθοδο ΚΚΕ" στους ενδοκαπιταλιστικούς πολέμους».

Δηλαδή, το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των ναυτεργατών στην Κόρινθο γιατί στηρίζει τα συμφέροντα άλλου εφοπλιστή. Το είπε πρόσφατα και ο Τέλλογλου, του ιδίου συγκροτήματος της εφοπλιστικής «Καθημερινής». Η «σοβαρή» του κεφαλαίου δεν κρατά ούτε τα προσχήματα της αληθοφάνειας. Χρησιμοποιεί ψέματα και φήμες για να συκοφαντήσει το ΚΚΕ και τους ταξικούς αγώνες, αδυνατώντας διαφορετικά να στηρίξει τα συμφέροντα των εφοπλιστών, που έχουν ανασφάλιστα πληρώματα, λειψές οργανικές θέσεις, μισθούς πείνας, για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Προσάπτει στο ΚΚΕ ότι «καταγγέλλει τα "αφεντικά" για τις "σκοτεινές βλέψεις" τους».

Τέτοιους χρήσιμους στο σύστημα δημοσιολόγους φαίνεται πως τους «σπούδασαν» για αποστολές που η μέθοδος Γκαίμπελς τούς είναι χρήσιμη. Το ΚΚΕ λέει «στο φως» ότι μόνο κόντρα στο συμφέρον των καπιταλιστών οι εργάτες έχουν δυνατότητα να αγωνιστούν για το δίκιο τους. Τους λέει να ανατρέψουν τον καπιταλισμό. Σκοτεινή και άτιμη προπαγάνδα κάνουν οι παραπάνω και οι όμοιοί τους στα αστικά ΜΜΕ ως αντικομμουνιστές χωρίς πάτο.
Είναι αδίστακτοι.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger