Home » » Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: "Το πάρτυ τελείωσε"(;)

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: "Το πάρτυ τελείωσε"(;)

Από ciaoant1 , Τρίτη 15 Ιουνίου 2010 | 1:20 μ.μ.

Δε ξέρουμε αν το έχετε καταλάβει, αλλά το κράτος, προκειμένου να μη κηρύξει στάση πληρωμών εναντίον των πιστωτών του, προς όφελος του λαού, έχει αρχίσει ουσιαστικά να κηρύττει μια ιδιότυπη "στάση πληρωμών" εναντίον του λαού, προς όφελος των πιστωτών.

Εξ ου και η καταβολή οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία (το κράτος χρωστά αρκετά δις, και είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης), αλλά βέβαια και νοσοκομεία, κτλ.

Ας δούμε ένα άρθρο από το tvxs:

Χωρίς απαραίτητα υλικά έχουν μείνει πολλά νοσοκομεία της χώρας, καθώς οι διοικήσεις δεν έχουν προβεί σε αγορές αναμένοντας τη διεξαγωγή, από το υπουργείο, των ενιαίων ηλεκτρονικών διαγωνισμών και την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων του υπουργείο με τις εταιρείες για τις τιμές.
Ενδιαφέρον έχουν και οι δηλώσεις, αλλά και η γενικότερη συμπεριφορά του υπουργείου Υγείας προς τους προμηθευτές, λέγοντας την -κλισέ πλέον- φράση "το πάρτυ τελείωσε".

Εννοείται βέβαια πως γίνεται και γινόταν πάρτυ με τους προμηθευτές. Το κράτος λοιπόν τι κάνει? Ουσιαστικά κάνει το λεγόμενο "κούρεμα" (haircut) τους χρέους του προς αυτούς, δηλώνοντας ότι αρνείται να πληρώσει πλήρως το χρέος, και θα πληρώσει ένα μέρος του.

Δεν πρόκειται για στάση πληρωμών βέβαια προς αυτούς, άλλωστε άλλο το χρέος μιας χώρας, άλλο τα χρέη για ιατρικό εξοπλισμό. Πρόκειται όμως για μερική διαγραφή χρέους.
Ιδού το σκεπτικό του κράτους, από τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου:
Ο διακανονισμός των χρεών έχει οδηγήσει σε σκληρή αντιπαράθεση το υπουργείο Υγείας και τους προμηθευτές. Μιλώντας στη ΝΕΤ, η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μίλησε για εκβιασμό εκ μέρους των προμηθευτών, ενώ από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Προμηθευτών Σ.Μητρόπουλος, με δηλώσεις του στο Βήμα 99,5, κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου για καθυστερήσεις.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου έκανε λόγο για τεχνητή έλλειψη υλικών στα νοσοκομεία, εξαιτίας του εκβιασμού που ασκούν οι προμηθευτές, οι οποίοι δεν δέχονται τον διακανονισμό των χρεών με την έκπτωση του 19%. «Είναι αδιανόητο να μην δέχονται τη ρύθμιση. Έβγαλαν πολλά χρήματα τα προηγούμενα χρόνια. Ξέρουμε για τις υπερτιμολογήσεις. Θα μπουν κανόνες. Εμείς δίνουμε μάχη κάθε μέρα» τόνισε η υπουργός.
...
Μιλώντας αργότερα σε δημοσιογράφους, η κ. Ξενογιαννακοπούλου επανέλαβε ότι «εκτυλίσσεται ένας διπλός εκβιασμός, Πρώτον από μια μερίδα προμηθευτών, οι οποίοι δεν αποδέχονται τους όρους του διακανονισμού και αφετέρου από άλλους οι οποίοι δε θέλουν να ισχύσουν οι νέοι κανόνες που επιβάλλουμε για να υπάρξει επιτέλους τάξη εποπτεία και χαμηλότερες τιμές στην προμήθεια των αναλώσιμων ειδών».
...
«η κυβέρνηση και το δημόσιο δεν εκβιάζονται.

Τι από όλα αυτά δε θα μπορούσε να ειπωθεί για τους εκβιαστές πιστωτές, που μας έχουν γδάρει σε ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ ΒΑΘΜΟ εδώ και χρόνια;

Ή μήπως "η κυβέρνηση και το δημόσιο δεν εκβιάζονται" από τους προμηθευτές ιατρικού υλικού, αλλά την ίδια στιγμή είναι δουλικοί μέχρι αηδίας στους πιστωτές (Γερμανία, Γαλλία, κτλ), και αρνούνται όχι μόνο τη στάση πληρωμών, αλλά ακόμα και μια μερική διαγραφή χρέους, όπως αυτή που κάνουν στους ιατρικούς προμηθευτές;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger