Home » , , » «Η Δικαιοσύνη αποδεικνύεται και πάλι θεραπαινίδα της σάπιας νεοφιλελεύθερης ελίτ»

«Η Δικαιοσύνη αποδεικνύεται και πάλι θεραπαινίδα της σάπιας νεοφιλελεύθερης ελίτ»

Από giorgis , Σάββατο 5 Ιουνίου 2010 | 7:21 μ.μ.

Οι μεθοδεύσεις του «μοντελοπνίχτη» δικηγόρου και η αναμενόμενη στάση των δικαστών –που πάντα δείχνουν ιδιαίτερη «κατανόηση» όταν έχουν κατηγορουμένους άτομα των κατασταλτικών μηχανισμών- έφεραν τους δυο μπάτσους Επ. Κορκονέας και Βασ. Σαραλιώτης που δολοφόνησαν τον Α. Γρηγορόπουλου να κυκλοφορούν ελεύθεροι «λόγω παρέλευσης 18μηνου προφυλάκισής τους».

Μιλάμε για μια εντελώς προκλητική απόφαση που μπορεί να δημιουργήσει εξελίξεις που ούτε τις φαντάζονται αυτοί που την πήραν. Κι αυτό γιατί αν οι δολοφόνοι μπάτσοι την πουλέψουν για το εξωτερικό –ποιος ξέρει τι προστάτες έχουν- τότε θα καεί η Αθήνα και όχι μόνο και αυτό θα οφείλεται αποκλειστικά στην προκλητικότητα των καθεστωτικών μηχανισμών να αγαντάρουν τα «δικά τους παιδιά». Γιατί όπως γράφουν ακόμα και τα καθεστωτικά ΜΜΕ «η παραγγελία του εισαγγελέα να παραμείνουν εντός της πόλης της Άμφισσας οι δύο κατηγορούμενοι -όρος που κατά τον νόμο είναι περιοριστικός- στην ουσία δεν υφίσταται.
Σύμφωνα με την ποινική δικονομία, ο Κορκονέας δεν είναι δυνατό να προφυλακιστεί εκ νέου, και ως εκ τούτου δυνητικά μπορεί και να εγκαταλείψει την Άμφισσα ή «ακόμη και να φύγει στο εξωτερικό, αν διαθέτει τα χρήματα», παραδέχονται κυνικά νομικοί κύκλοι που εμπλέκονται στη δίκη».

Για μια ακόμα φορά «Η Δικαιοσύνη αποδεικνύεται και πάλι θεραπαινίδα της σάπιας νεοφιλελεύθερης ελίτ», όπως έλεγε και ο σύντροφός μας δικηγόρος Γιώργος Γκουντούνας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger