Home » » Είναι φοβερό, είναι ασύλληπτο, δεν βρίσκεις λόγια για να το περιγράψεις!!!!

Είναι φοβερό, είναι ασύλληπτο, δεν βρίσκεις λόγια για να το περιγράψεις!!!!

Από giorgis , Κυριακή 18 Ιουλίου 2010 | 8:04 μ.μ.

Είναι φοβερό, είναι ασύλληπτο, δεν βρίσκεις λόγια για να το περιγράψεις!!!! Το χθεσινό άρθρο απ’ τον «Δρόμο της Αριστεράς» με μια «χειρουργική ανάλυση» ξεδιπλώνει όλη την μεθόδευση που έγινε από το στενό επιτελείο του Γιωργάκη Παπανδρέου-Τσολάκογλου, με την συγκάλυψη της Τράπεζας της Ελλάδας και της Επιτροπής Κεφαλαιογοράς για να μας παρουσιάσουν το ξεθεμελίωμα όλων των εργασιακών σχέσεων, την επιστροφή του βιοτικού επιπέδου του λαού μας δεκαετίες πίσω σαν μονόδρομο!!!

Μεθοδικά και συνειδητά έριξαν τον εργαζόμενο λαό, τα λαϊκά στρώματα στα νύχια των τοκογλύφων του ΔΝΤ, και παράλληλα έθεσαν σε εφαρμογή ένα τεράστιο «νόμιμο» σκάνδαλο για να θησαυρίσουν εν ριπή οφθαλμού μια δράκα πλουτοκρατών από τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού.

Με δυο λόγια η «νόμιμη» κομπίνα».

Την ώρα που η κυβέρνηση του Γιωργάκη Τσολάκογλου, με πρώτο βιολί τον υπουργό Εργασίας Αντρέα Λοβέρδο, -επονομαζόμενος και «κλαψιάρα των καναλιών»- κατεδάφιζε μισθούς και συντάξεις με το «επιχείρημα» ότι έτσι «θα σωθεί η πατρίδα», παράλληλα έστρωναν το χαλί να βγάλουν λεφτά με το τσουβάλι γρήγορα και
«καθαρά» μια δράκα αρπακτικών και κερδοσκόπων, ντόπιων και ξένων.

Διαβάζουμε στο δημοσίευμα που αναφέραμε.

«Στις 5 Οκτωβρίου, την επομένη ακριβώς του εκλογικού θριάμβου του ΠΑΣΟΚ, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλος, ο οποίος από πριν απ' τις εκλογές βρισκόταν σε συνεννόηση με τον Γ. Παπανδρέου και τον Γ. Παπακωνσταντίνου, προβαίνει σε μια αδιανόητη κίνηση. Επιτρέπει τις «ανοιχτές πωλήσεις» των ελληνικών ομολόγων, διευρύνοντας το χρόνο εκκαθάρισης (δηλαδή πληρωμής) των πωλήσεων, που ήταν τρεις ημέρες κατά 10 επιπλέον ημέρες.

Στη συνέχεια δε, περιορίζει τις όποιες ποινές, σε περίπτωση που η συναλλαγή δεν εκκαθαρισθεί ούτε καν μετά την παρέλευση των 10 ημερών. Οι κινήσεις αυτές ανοίγουν το δρόμο στην υποτιμητική κερδοσκοπία πάνω στα ελληνικά ομόλογα».

Με απλά λόγια. Αυτό το περιθώριο που δίνει ο Προβόπουλος στον χρόνο του λεγόμενου σορταρίσματος από τρεις σε δέκα μέρες δίνει την ευκαιρία στους κερδοσκόπους (οι μεγάλοι τραπεζίτες είναι πρώτοι απ’ αυτούς, ανάμεσα στους υπολοίπους τζογαδόρους του διεθνούς χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού) να πωλούν ομόλογα που δεν έχουν (!!!), στην συνέχεια να ανεβάζουν τα ασφάλιστρα κινδύνου, να ρίχνουν έτσι την τιμή τους, και να καλύπτουν τον «αέρα» της αγοράς, αγοράζοντας φθηνότερα τα ομόλογα που χρωστούσαν, κερδίζοντας έτσι τεράστια χρηματικά ποσά από την διαφορά στις τιμές πώλησης-αγοράς!!!!.

Απλούστατο κόλπο, πανέξυπνο και πάνω απ’ όλα «νόμιμο» με την βούλα της κυβέρνησης του Γ. Τσολάκογλου και των συνεταίρων του.

Μια λεπτομέρεια που δεν πρέπει να μας διαφύγει. Εκτός απ’ τους ξένους κερδοσκόπους που πίνουν με το μπουρί της σόμπας το αίμα του Ελληνικού λαού, σ' αυτές τις κομπίνες συμετάσχουν και μια σειρά ντόπια γατόνια –πολιτικάντηδες επί το πλείστον- που κρυμμένοι πίσω από ανώνυμους ή παρένθετους κωδικούς του χρηματιστηρίου, θησαυρίζουν.
«Νόμιμα και ηθικά» που θα έλεγε και ο Βουλγαράκης.

Κι όλα αυτά με την συνέργεια του …. αντιεξουσιαστή πρωθυπουργού μας για να μην ξεχνιόμαστε.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger