Home » » Η φύση του ιμπεριαλισμού

Η φύση του ιμπεριαλισμού

Από giorgis , Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010 | 2:57 μ.μ.

Μόλις πριν μερικές μέρες γράφαμε για τις «δύσκολες ώρες» που περνάνε τα ξένα κατοχικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν. Και δεν χρειάζεται να παραθέσουμε ιδιαίτερες αναλύσεις για να το τεκμηριώσουμε αυτό. Αρκεί κάποιος να δει τον πίνακα όπου απεικονίζετε η κατακόρυφη αύξηση των «αναλώσιμών», για τους ιμπεριαλιστές, στρατιωτικών, που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στο Αφγανιστάν. Φέτος είναι δεδομένο ότι τα ξένα στρατεύματα κατοχής θα έχουν τις περισσότερες απώλειες στον 9ετη πόλεμο.

Το σημερινό τηλεγράφημα εξάλλου, από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, μας λέει ότι οι Αμερικάνοι εξακολουθούν να επιμένουν –είναι η φύση του ιμπεριαλισμού- σε ένα χαμένο πόλεμο. Το  παραθέτουμε:

«Τουλάχιστον 2.000 επιπλέον στρατεύματα, μεταξύ των οποίων και αμερικανικές δυνάμεις, ίσως σταλούν στο Αφγανιστάν τις ερχόμενες εβδομάδες, στο πλαίσιο ενός σχεδίου που προτείνει ο διοικητής της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης στο Αφγανιστάν, στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους.

Ο Πετρέους δεν έχει σχολιάσει δημόσια την ανάγκη για περισσότερα στρατεύματα στο Αφγανιστάν, ωστόσο αμερικανός αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας και ανώτερος υπάλληλος του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσαν την πληροφορία στο CNN.

Η πρόταση του Πετρέους για επιπλέον στράτευμα ανακοινώθηκε στους ανώτερους υπαλλήλους του ΝΑΤΟ πίσω από κλειστές πόρτες.

Σύμφωνα με πηγή του ΝΑΤΟ, απαιτούνται επιπλέον 2.000 στρατιωτικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και τουλάχιστον 750 άτομα που θα εκπαιδεύσουν τις αφγανικές δυνάμεις. Οι επιπλέον δυνάμεις θεωρούνται απαραίτητες για να αντιμετωπίσουν την ολοένα και αυξανόμενη απειλή των βομβιστικών επιθέσεων.

Σύμφωνα με ανώτερο υπάλληλο του ΝΑΤΟ είναι πιθανόν ένα μέρος των επιπλέον δυνάμεων που θα σταλούν στο Αφγανιστάν να είναι αμερικανικά στρατεύματα».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger