Home » » Όταν η φτώχεια είναι τέτοια που δεν μπορείς καν να παντρευτείς

Όταν η φτώχεια είναι τέτοια που δεν μπορείς καν να παντρευτείς

Από ciaoant1 , Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010 | 7:04 μ.μ.


Κλικ εδώ για μεγέθυνση

Έχουμε δει σε παλιότερες αναρτήσεις μας (πχ εδώ) το ότι ακόμα και επίσημες μελές οργανισμών της άρχουσας τάξης καταδεικνύουν και παραδέχονται ότι οι ανισότητες έχουν πλέον φτάσει σε ιστορικό σημείο-ρεκόρ. Νεότερη έρευνα στις ΗΠΑ που δημοσιεύτηκε πρόσφατα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ανισότητες...αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο (κάτι που προφανώς οφείλεται στο ότι η άρχουσα τάξη έχει συγκεντρώσει μεγάλο πλούτο και εξουσία, οπότε από το ξέσπασμα της κρίσης και μετά επιτίθεται με μεγάλη αγριότητα, ενώ οι λαοί είναι ανοργάνωτοι αυτή τη στιγμή, και έως τώρα δεν έχουν μπορέσει να απαντήσουν).

Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στη μελέτη αυτή, το πλουσιότερο 20% του αμερικανικού πληθυσμού -όσοι κερδίζουν περισσότερο από 100.000 δολ. ετησίως- κατέχει το 49,4% του συνολικού εισοδήματος. Οσο για τον πληθυσμό που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, αυξήθηκε από 5,7% πέρυσι στο ρεκόρ του 6,3% επί του συνολικού πληθυσμού.

Επιπλέον, όπως παρουσιάζει σε σχετικό άρθρο της η "Huffington Post" "οι αιτήσεις για κουπόνια σίτισης έχουν φτάσει σε σημείο ρεκόρ, με πάνω από 40.000.000 Αμερικάνους να ζουν με αυτά, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κλειστεί στο σπίτι τους διότι δε μπορούν να βρουν δουλειά. Πολλοί γάμοι έχουν ματαιωθεί, επίσης σε ιστορικό επίπεδο-ρεκόρ, και μόλις 52% των ενηλίκων παντρεύτηκαν, σε σύγκριση με 57% το 2000.
Αυτοί που δεν παντρεύτηκαν ποτέ φτάνουν το 46,3% των νέων ενηλίκων 25-34. Ήταν η πρώτη φορά που το ποσοστό των άγαμων νεαρών ενηλίκων ήταν μεγαλύτερο εκείνων που ήταν παντρεμένοι.
Οι γάμοι έχουν μειωθεί εδώ και χρόνια λόγω της αύξησης των διαζυγίων, των ζευγαριών που συζούν, των αυξημένων προοπτικών εργασίας για τις γυναίκες. Όμως, πολλοί κοινωνιολόγοι λένε ότι τα νεώτερα άτομα όλο και περισσότερο επιλέγουν να καθυστερήσουν το γάμο, καθώς πασχίζουν να βρουν δουλειά και δε μπαίνουν σε μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger