Μικρότητες

Από giorgis , Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010 | 3:46 π.μ.

Οι διαστάσεις που παίρνει η αντιπαράθεση μεταξύ του «Μετώπου Ανατροπής και Αλληλεγγύης» που υποστηρίζει την υποψηφιότητα, σαν περιφερειάρχη Αττικής, του Α. Αλαβάνου και του Συνασπισμού που υποστηρίζει τον Α. Μητρόπουλο, πάει να ξεφύγει και τα «χτυπήματα κάτω απ’ την ζώνη» διαδέχονται το ένα το άλλο.

Εντάξει, να καταλάβουμε τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα της «Αυγής» που κατηγορούν τον Αλαβάνο ότι όσα λέει δεν είναι παρά κούφιος βερμπαλισμός. (O Αλαβάνος δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι θα ανακηρύξει ανεξάρτητο κράτος την περιφέρεια της Αθήνας!!! Οτι στην Περιφέρεια της Αθήνας «θα ισχύει το σύνταγμα της Ελλάδας και όχι της τρόικας», «στην Περιφέρεια Αττικής θα είναι απαγορευμένη η είσοδος της τρόικας και των ανθρώπων της», «Θα εφαρμόζετε το σύνταγμα της ελληνικής δημοκρατίας και όχι η αντισυνταγματική νομοθεσία της κυβέρνησης Παπανδρέου» ότι δε θα επιτρέψει την εφαρμογή του μνημονίου και άλλα παρόμοια).

Μπορούμε επίσης να κατανοήσουμε τις βολές που εκτοξεύουν κατά του Αλαβάνου χρεώνοντας του διαχειριστική λογική και επικαλούμενοι απόσπασμα απ’ την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού του όπου λέει ότι: «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους θεσμούς της αυτοδιοίκησης ώστε να αμυνθούν  αυτοί που καλούνται να πληρώσουν το χρέος που δημιούργησαν». (Απ’ την άλλη συνιστώσα του Σύριζα κατηγορεί το «Μέτωπο» για «σταλινική παράδοση του τριτοπεριοδισμού που κρατάει από τον
 Μεσοπόλεμο όταν τα σταλινικά Κ.Κ. θεωρούσαν κύριο εχθρό τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα και όχι τον φασισμό»).



Από την πλευρά του Αλαβάνου μιλούν ότι ο ΣΥΝ προσπαθεί να διασωθεί εκλογικά συρόμενος –με την υποψηφιότητα Μητρόπουλου- «σε μια υπαγωγή μιας πασοκογενούς αντιπολίτευσης».

Δεν θα μπούμε στην λογική να παρακολουθήσουμε τις ανούσιες –για μας- αντιπαραθέσεις τους.

Η ανάρτησή μας έχει στόχο να τονίσει ότι τα χτυπήματα «κάτω από την ζώνη» δεν έχουν θέση στην αριστερά. (Αν θέλουν Συνασπισμός και «Μέτωπο» να αυτοπροσδιορίζονται σαν αριστερές συλλογικότητες).
 Και το λέμε αυτό γιατί όταν ο «Δρόμος της Αριστεράς» -εφημερίδα που πρόσκειται στο «Μέτωπο»- είχε το Σάββατο ρεπορτάζ που καταλόγιζε στον Αλ. Μητρόπουλος ότι «Ο κ. Αλ. Μητρόπουλος εμφανίζετε ως εργατολόγος. Και με αυτή την εικόνα –που φροντίζει ο κ. Αυτιάς να της δίνει πανελλαδική διάσταση εξασφαλίζει εντελώς άκομα μεγάλη πελατεία – με το αζημίωτο φυσικά. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική…».
Η εφημερίδα έχει ένα αναλυτικό ρεπορτάζ που σύμφωνα με αυτό ο Α. Μητρόπουλος δεν έχει τα προσόντα να επικαλείται τον τίτλο ούτε του «καθηγητή» ούτε του «εργατολόγου». Και ο «Δρόμος της Αριστεράς» τονίζει στο δημοσίευμα του: «Γιατί όταν άνθρωπος –επιστήμονας και πανεπιστημιακός- αλλοιώνει στοιχεία της προσωπικότητας του, του βίου του, της θέσης του μέσα στην κοινωνία, για ποιο λόγο να τον εμπιστευτεί ο αγνός εργαζόμενος –σοσιαλιστής, κομμουνιστής ή όχι –την τύχη του;».

Η απάντηση σ’ αυτό το δημοσίευμα ήρθε αμέσως από ιστοχώρο που εκφράζει τον Συνασπισμό και χαρακτηρίζει τον Αλαβάνο έναν «απ’ τους πιο πλούσιους πολιτικούς που υπήρξαν στην χώρα μας» με «άκρατες προσωπικές φιλοδοξίες» … (δεν θέλουμε να αναπαράγουμε όλη αυτή την γελοία –για μας- αντιπαράθεση).

Αναρωτιόμαστε: Εχουν καμιά θέση αυτές οι ανούσιες προσωπικές-μικροκομματικές αντιπαραθέσεις σε ανθρώπους που θέλουν να ονομάζονται αριστεροί;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

27 Σεπτεμβρίου 2010 στις 8:36 π.μ.

http://1.bp.blogspot.com/_kttNrkCNLWo/TJB_3xWnZwI/AAAAAAAADdI/t2JAXM2Jf0s/s1600/drink-coffee-posters.jpg

Ανώνυμος
28 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:14 π.μ.

ΤΟ ΤΡΙΟ ΣΤΡΟΥΤΖΕΣ!...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger