Home » , » Μεσίτες συμφερόντων μονοπωλιακών ομίλων

Μεσίτες συμφερόντων μονοπωλιακών ομίλων

Από giorgis , Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010 | 4:15 μ.μ.

Πέρασε αρκετός καιρός από τότε που μάθαμε ότι ο επικοινωνιολόγος Γ. Φλέσσας (μέσω του ομίλου εταιρειών επικοινωνιών CIVITAS στον οποίο είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος), λειτουργώντας για λογαριασμό του Δ.Ν.Τ, χρηματοδότησε «ιδιαίτερα μαθήματα» σε ντόπιους δημοσιοκάφρους για να αποτελέσουν την ομάδα κρούσης στην τυφλή υποστήριξη παράδοσης και καθυπόταξης της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας στις εντολές της ντόπιας αστικής τάξης, της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ.
Ποτέ όμως δεν μάθαμε κάτι παραπάνω. (Ποιοι εκδότες και δημοσιογράφοι συμμετείχαν σ’ αυτά τα σενάρια, με ποια ανταλλάγματα κλπ. Εχουν κυκλοφορήσει φυσικά κάποιες φήμες αλλά για ευνόητους λόγους δεν μπορούμε να της αναπαράγουμε).

Ο ίδιος επικοινωνιολόγος, ο Γ, Φλέσσας ομολόγησε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι πλήρωνε δημοσιογράφους και ΜΜΕ για να ενισχύει το προφίλ της εταιρείας Siemens, με την οποία συνεργάζεται επί πολλά χρόνια, όπως είπε, χωρίς και εδώ να γίνει πιο σαφής επικαλούμενος αμνησία.

Τώρα βγαίνει στην επιφάνεια ο ρόλος ενός άλλου «διάσημου» επικοινωνιολόγου, τακτικού θαμώνας των τηλεοπτικών παραθύρων που μας παρουσιάζεται σαν αναλυτής των τάσεων του εκλογικού σώματος και της λεγόμενης κοινής γνώμης. Του Γ. Σεφερτζή.

Αντιγράφουμε απόσπασμα από πρωτοσέλιδο σχόλιο του σημερινού «Ριζοσπάστη»: «Στην επένδυση στη Ναυτιλιακή Βιομηχανική Περιοχή Πλατυγιαλίου Αστακού, κύριος επενδυτής εμφανίζεται εταιρεία από το Κατάρ. Οπως και στο Ελληνικό. Σύμφωνα με δημοσίευμα σε κυριακάτικη εφημερίδα, στις επαφές για τη συμφωνία συμμετείχε και ο Γ. Σεφερτζής, πρώην σύμβουλος επικοινωνίας του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, και φίλος του αδελφού του Νίκου.
Ο Γ. Σεφερτζής ερωτηθείς από την εφημερίδα είπε πως τον είχαν επιλέξει οι Αραβες. Αλλά αραβική πηγή, σύμφωνα με την εφημερίδα, υποστηρίζει πως οι Αραβες είχαν δεχτεί την παρουσία του, καθώς τους είχε συστηθεί ως εν ενεργεία σύμβουλος του Ελληνα πρωθυπουργού. Μάλιστα. Ο κύριος επικοινωνιολόγος, ως δήθεν αντικειμενικός αναλυτής, χρησιμοποιείται ουσιαστικά για τη χειραγώγηση του λαού στην αστική πολιτική, μεσίτης συμφερόντων μονοπωλιακών ομίλων, εργαλείο της κυβέρνησης για την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής».

Δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα στις διαπιστώσεις του "Ριζοσπάστη" με τις οποίες συμφωνούμε απόλυτα.
Βλέπουμε δηλαδή ότι έχει μπει στο πετσί της …. Αμερικανιάς ο ΓΑΠ-Τσοκάλογλου. Διαπιστώνουμε ακόμα μια φορά ότι δημοσκόποι και «έγκυροι αναλυτές» -τύπου Φλέσσα και Σεφερτζή- δεν κάνουν τίποτε άλλο, με το προϊόν που παράγουν, παρά να προσπαθούν να χειραγωγήσουν την λεγόμενη κοινή γνώμη, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους, συνεπικουρούμενοι από τα άθλια δημοσιοκαφρικά παπαγαλάκια.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Alsino
30 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:24 μ.μ.

...Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη αποτελεί η εμφάνιση του πρώην επικοινωνιακού συμβούλου του Γ. Παπανδρέου και φίλου του αδελφού του Νίκου, Γιώργου Σεφερτζή, ως εκπροσώπου της κοινοπραξίας.

Ο Γ. Σεφερτζής εμφανίζεται να συνεργάζεται στενά με τον Ι. Αντωνιάδη Σπορίδη και σύμφωνα με πληροφορίες είναι οι άνθρωποι που κινητοποίησαν τις διαδικασίες για τη σύσταση της κοινοπραξίας του Αστακού, αλλά και την έκδοση αδειών. Εκείνοι, δηλαδή, που κινούν την «ελληνική μηχανή».

Ο Γ. Σεφερτζής μιλώντας στην «Κ.Ε.» δήλωσε ότι τον επέλεξαν οι άραβες επενδυτές και όχι η ελληνική κυβέρνηση, καθώς πρόκειται για ιδιωτικό έργο. «Οι άνθρωποι του Κατάρ ήθελαν κάποιον που να γνωρίζει το ελληνικό πολιτικό τοπίο για να τους βοηθήσει και για να μην υπάρξουν αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία».
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=174951

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger